"Braga daha avantajlı.."

Avrupa Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki son maçını deplasmanda Portekiz'in Braga takımıyla yapacak Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, ''Ümit ederim İngiltere'den gelecek haberleri beklemek zorunda kalmayız'' dedi.

Braga daha avantajlı..
04 Aralık 2012 Salı 20:41 tarihinde eklendi, 1.206 kez okundu.

Fatih Terim, maçın oynanacağı Braga Belediye Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, Braga'nın çok zor bir takım olduğunu belirterek, ''Burada ters bir durumda kalırsak bir kulağımız doğal olarak İngiltere'de olacak. Ümit ederim İngiltere'den gelecek haberleri beklemek zorunda kalmayız'' diye konuştu.

 
Fatih Terim, ''Herkesin çıkmayı hak ettiği bir gruptaydık. Braga, grubumuzdaki en güçlü ve en kaliteli ekiplerinden biri ama futbolda bazen istediğiniz şeyleri alamıyorsunuz. Braga bizi yendiği zaman, ikinci maçta 3 puanı vardı. Şu anda 6. maç, yine aynı puanda. Bizim o zaman hiç puanımız yoktu, şimdi 7 puanımız var'' değerlendirmesini yaptı.
 
Braga karşısında alınacak en iyi sonucun ''Galatasaray'ı üst tura götürecek sonuç'' olacağını vurgulayan Terim, ''Manchester maçından gelecek haberlere göre, oyun içerisinde stratejiler değişebilir ama umarım biz kendi işimizi kendimiz hallederiz. Kaybederek veya kazanarak, ne olursa olsun önemli olan üst tura gitmek'' ifadesini kullandı.
 
Fatih Terim, Avrupa kupalarında iddiası kalmayan Braga'nın ''daha rahat ve daha avantajlı durumda olduğunu ve İstanbul'dakinden daha zor bir maç oynamayı beklediklerini'' dile getirdi.
 
Ligdeki son maçta sakatlanan kaleci Muslera'nın durumuyla ilgili bir soruya Terim, ''Muslera, tatsız bir durum geçirdi. Bizim için futbolcu, insan sağlığı daha önde geliyor. Sağlık ekibimiz çalışıyor. Eğer oynattığımız zaman zarara yol açmayacaksa oynatmayı düşünüyoruz. Bize 'oynatabilirsiniz' diye net yanıt gelirse oynatırız ama şu anda net bir şey söyleyemem'' yanıtını verdi. 
     
Futbolcular inançlı
     
Basın toplantısına katılan futbolculardan Yekta Kurtuluş, ''Şampiyonlar Ligi'nde her maç zor geçiyor. Braga'nın iddiası olmaması bir şey değiştirmiyor. Biz, diğer maçın sonucuna bakmadan 2. tura çıkacağız'' derken, Semih Kaya da ''Buraya kazanmak için geldik. Umarım 3 puanla Türkiye'ye döneriz'' ifadesini kullandı.
 
Basın toplantısının ardından, Galatasaray maç öncesi son antrenmanını yaptı. Antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi.
 
Galatasaray'ın Braga karşısına şu ilk 11'le çıkması bekleniyor:
 
''Muslera, Eboue, Nounkeu, Semih, Riera, Selçuk İnan, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Engin Baytar, Ambarat, Burak Yılmaz.'' 
     
 ''Dünyadaki en orijinal statlardan bir tanesi''
     
Maçın yapılacağı Braga Belediye Stadı (Estadio Municipal de Braga), kentin ve bölgenin en değerli mimari eserlerinden biri olarak gösteriliyor. Portekiz'deki 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası dolayısıyla inşa edilen ve ''Dünyadaki en güzel, en orijinal statlardan biri'' olarak gösterilen Braga Belediye Stadı, yanındaki eski maden ocağından ve kayaların oyularak inşa edilmesi yüzünden Portekizce ''A Pedreira'' diye adlandırılıyor.
 
Yaklaşık 83 milyon dolara inşa edilen ve sadece iki tarafında tribün bulunan stadın 30 bin koltuk kapasitesi bulunuyor.
 
Stadın mimarı Portekizli Eduardo Souto Moura ve inşaat mühendisi Rui Furtado, bu projeden dolayı 2011 yılındaki Pritzker ödülü dahil, çok sayıda mimarı ödülü kazandı.
 
Bu statta şimdiye kadar iki kez Türk takımları Braga'yla karşılaştı. 2008 yılında İntertoto 3. turunda Sivasspor'u 3-0 yenen Braga, 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'a 2-0 mağlup olmuştu.