Breivik'in derdi çok!

Anders Behring Breivik, hapishanede insanlık dışı koşullarda tutulduğu ve ifade özgürlüğü elinden alındığı için şikayette bulundu.

Breivikin derdi çok!
09 Kasım 2012 Cuma 21:17 tarihinde eklendi, 1.046 kez okundu.

Norveç'te geçen Temmuz ayında düzenlediği saldırılarda 77 kişiyi öldürmekten 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Behring Breivik, hapishanede insanlık dışı koşullarda tutulduğu ve ifade özgürlüğü elinden alındığı için şikayette bulundu.

     
Breivik'in avukatı Tord Jordet, uzun bir liste hazırlayan müvekkilinin özellikle katı güvenlik önlemlerinden şikayetçi olduğunu söyledi. 
     
Jordet, 33 yaşındaki Breivik'in ülkedeki en sert güvenlik önlemlerinin uygulandığı koğuşta tek mahkum olarak tutulduğuna işaret etti. 
     
Hapishane yetkililerine yazdığı mektupta, mektuplarına uygulanan katı sansür nedeniyle ifade özgürlüğünün etkilendiğini ileri süren Breivik ise sadece yumuşak ve silah olarak kullanılmaması için eğilebilen bir kalem kullanmasına izin verildiğini belirtti. 
     
Kitap yazmak isteğini dile getiren ancak kullanmak zorunda kaldığı özel kalem yüzünden eline sürekli kramp girdiğinden dert yanan Breivik, karşılaştığı muameleyi ''Anlatılamaz bir sadizm örneği'' olarak niteledi. 
     
Hapishane yetkililerinin, Breivik'in şikayet mektubunu incelediği bildirildi. 
     
Breivik'in cezasını çektiği Ila Cezaevi'nin sözcüsü Ellen Bjercke de Breivik'e, cuma günü elektrikli daktilo verildiğini söyledi. 
     
22 Temmuz 2011'de önce başkent Oslo'da bir bombalı saldırı düzenleyen, daha sonra kentin hemen dışındaki Utoya Adası'nda kamp yapan gençlerin üzerine ateş açan aşırı sağcı Breivik, 77 kişiyi öldürmüştü. Mahkeme, 24 Ağustos'ta terör suçundan 21 yıl hapse mahkum ettiği Breivik'in toplum için tehdit oluşturmaya devam etmesi durumunda cezasının uzatılabileceğine de karar vermişti.