Bremen'de müslümanlarla devlet anlaşması!

Almanya'da Hamburg’dan sonra Müslümanlarla anlaşma imzalayan ikinci eyalet Bremen oldu.

Bremende müslümanlarla devlet anlaşması!
15 Ocak 2013 Salı 19:03 tarihinde eklendi.

 

Anlaşmaya Bremen’e bağlı Bremerhaven şehri de imza attı. İki hafta sonra Bremen eyalet meclisinde yapılacak oturumda kabul edilmesine kesin gözüyle bakılan anlaşma oylamanın akabinde uygulamaya konulacak.
 
Resmi imzaların atılmasıyla birlikte eyalet meclisine gönderilen anlaşmayla ilgili açıklama yapan Bremen Eyalet Başbakanı Jens Böhrsen, söz konusu anlaşmanın İslam inancını taşıyan vatandaşların dini özgürlüğünü onayladığını söyledi. Müslümanların toplumun önemli bir bölümünü oluşturduğunu ve İslam'ın Bremen’in ayrılmaz bir parçası haline geldiğini kaydeden Başbakan Böhrsen, “Çoğulcu ve kozmopolit toplumun bir parçası olarak dinin onaylanması, farklı kültürler ve gelenekler arasında arabulucu olarak değerli bir katkı yapmaktadır.” dedi. 
 
Böhrsen, atılan imzaların karşılıklı saygı ve tanıma ruhunu yansıttığını, bunun da güvene dayalı daha fazla işbirliği için temel oluşturduğunu vurguladı.
 
Hamburg’da yapılan devlet anlaşması ile Bremen’i kıyaslayan ve İslamiyet’in tüm eyaletlerde tanınması konusuna değinen Böhrnsen, “Bazı noktalar aynı olmasına rağmen, Bremen’in kendisine has bir sözleşmesi olmasına özen gösterdik ve bunda da başarılı olduk. Hamburg ve Bremen’de yapılan anlaşmanın, birlikte yasama önemli bir katkı yapacağını, diğer eyaletlere de eğitici bir malzeme teşkil edeceğini umuyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
Haberin Müslümanlar tarafından sevinçle karşılandığını kaydeden Böhrnsen, “Bizim arzumuz da budur. Müslümanların Bremen’de kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini istiyoruz.” açıklamasını yaptı. 

CİHAN