Bremen'de Türk'e ait otomobil kundaklandı

Almanya'nın Bremen kentinde Samsunlu İsmail Altuncuoğlu'na ait otomobil kundaklandı.

25 Şubat 2014 Salı 18:26 tarihinde eklendi.
Yanan araç kullanılmaz hale gelirken olayla ilgili olduğu ileri sürülen 22 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.
 
Olay Bremen'nin Neustad semtinde meydana geldi. Bremen Mercedes fabrikasında temizlik işçisi, Samsunlu İsmail Altuncuoğlu'na ait Mercedes marka otomobil kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Önceki gün, gece meydana gelen olayda otomobilin yandığını Altuncuoğlu'nun komşuları fark etti. Hemen yanan aracın yanına giden Türk aile, yangını söndürmeye çalıştı, fakat başarılı olamadı. Alevlerin büyümesi üzerine devreye itfaiye girdi. İtfaiye yanan aracı kısa sürede söndürdü. 
 
Araç sahiplerinden 4 çocuk annesi Hayriye Altuncuoğlu otomobili Türkiye'ye izne gitmek için aldıklarını dile getirdi. Altuncuoğlu şunları söyledi:
 
"Bu aracı geçen sene izin için aldık ama izne gidemedik. Niyetimiz bu seneydi. İzin için hazırlık yapmaya da başlamıştık. 4 yıl oldu memleketi görmeyeli. Samsun'a gidecektik. Ama birileri gelip emeğe acımadan otomobili yaktı. Bir kişi yakalanmış ama olan bize oldu. Bu sene de izin yattı. Her işte bir hayır vardır. Çok şükür ailemden kimseye bir şey olmadı.

Otomobil teker kısmından ateşe verilmiş. Bu semtte sadece bizim otomobili yakmışlar. Başka bir semtte ise bir araç daha ateşe verilmiş. Bremen'de geçen sene 16 araç yanmış. Yani Bremen'de bu tür olaylar sık olmaya başladı. İyimser düşünüyorum ama neden bu semtte sadece benim arabam yakıldı. Herhalde yakan kişi son model araçları seçiyor."

DHA