Brezilya, estetikte dünya lideri oldu

Brezilya, plastik cerrahi alanında geçen yıl yapılan operasyonların yüzde 12,9’una ev sahipliği yaparak bu alanda lider konumunda olan ABD’nin önüne geçti.

Brezilya, estetikte dünya lideri oldu
14 Ağustos 2014 Perşembe 15:54 tarihinde eklendi.

Uluslararası Plastik Cerrahlar Birliği (ISAPS) tarafından açıklanan verilere göre, geçtiğimiz yıl dünya genelinde yapılan 11,9 milyon estetik işlemin 1,49 milyonu Brezilya'da gerçekleşti. Estetikte Avrupa birincisi olan Türkiye ise aynı listede 10. sırada yer alıyor.

Raporda, ABD ve Brezilya arasında yıllardır fiyat konusunda bir rekabet olduğu ve bu çekişmenin rakamlara yansıdığı ifade ediliyor.

TÜRKİYE’DE SAÇ EKTİRMEYLE ÖNE ÇIKIYOR

Plastik cerrahi dalındaki yeni trendlere bakıldığında, yağ aldırma ve vücut gerdirmenin önde geldiği görülüyor. Bu iki alanda yapılan estetik işlemlerde, 19 cerrahi operasyonun 10’unun Brezilya’da yapıldığı görülüyor. Türkiye'de yapılan operasyonlara bakıldığında en çok saç ektirme işleminin yapıldığı anlaşılıyor. Çin ve Japonya'da ise en çok tercih edilen işlemlerin başında ise göz operasyonları yer alıyor. Toplam işlem sayısı baz alındığında Müslüman ülkeler arasında İran'ın ilk onda yer alması dikkat çekiyor. Dünya genelinde estetik işlem yaptıranların cinsiyet dağılımında 20 milyon kadına karşılık 3 milyon erkeğin olduğu ve erkeklerin payının geçen yıla göre yüzde 6'dan yüzde 12'ye çıktığı sonucuna ulaşılıyor.

Raporda, doktorlara cerrahi operasyon yapma yetkisinin ancak 15 bin 500 saatlik bir eğitimin ardından verildiği ve piyasada bulunan doktorların çoğunun bu eğitim süresini tamamlamayan cerrahlardan oluştuğu bilgisi dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu alanda faaliyet gösteren tecrübesiz cerrahların kalıcı hasarlara yol açabileceği konusunda estetik operasyon yaptırmak isteyenleri uyarıyor.


CİHAN