Brezilya, filede 9. defa zirvede

FIVB Dünya Grand Prix'sinde şampiyon Brezilya oldu. Finallerin son gününde Çin'i set vermeden mağlup eden Brezilya tarihinde 9. kez mutlu sona ulaştı. Çin 2. sırada kalırken, Sırbistan podyumun 3. basamağına çıktı.

01 Eylül 2013 Pazar 18:20 tarihinde eklendi.


2013 Dünya Grand Prix'si finallerinde şampiyonu belirleyecek maç Brezilya ve Çin arasında oynandı. Maça etkili servisler ve bloklarla başlayan Brezilya, Çin karşısında rahat bir oyun ortaya koyduğu seti 25 - 15 kazandı.

Çin 2. sete daha iyi başlasa da setin ortalarında kontrol yine Brezilya'ya geçti. Sheila ile setin son bölümlerinde üst üste sayılar bulan Brezilya bu seti de 25 - 14 kazanarak skoru 2 - 0 yaptı.

3. Set daha büyük bir çekişmeye sahne olsa da Brezilya yine üstün olan taraftı. Bu seti de 25 - 20 kazanan Brezilya Milli Takımı, Dünya Grand Prıx'si finallerini set kaybetmeden tamamladı ve tarihinde 9. kez şampiyon oldu. Çin bu mağlubiyetin ardından Grand Prix'de ikincilikle yetindi.

Günün bir diğer maçında da iki Avrupa ekibi, İtalya ve Sırbistan karşılaştı. Zorlu maçı 3-2 kazanan Sırbistan Dünya Grand Prix'sini 3. sırada tamamladı.


CİHAN