Brezilya'ya ağır eleştiri!

FIFA'nın Başkanı Sepp Blatter İsviçre'nin Lozan bölgesi gazetesi olan '24 Heures'e konuştu.

Brezilyaya ağır eleştiri!
06 Ocak 2014 Pazartesi 17:59 tarihinde eklendi.
Blatter yaptığı açıklamalarda Brezilyalı yetkilileri eleştirirken, "Daha önce hiç bu kadar hazırlıkların gerisinde kalan bir Dünya Kupası ev sahibi ülkesi görmedim. Biz, Brezilya'ya rekor bir süre verdik. Brezilya'nın yedi yıl vakti vardı bu hazırlıkları bitrimek için ama onlar yapılan planların çok gerisinde kaldı. Bu zamana kadar 9 Dünya Kupası tecrübem oldu ve Brezilya en yavaş hazırlanan ülke konumunda şuan" ifadelerini kullandı.
 
Brezilya'da Dünya Kupası için yapılması planlanan 12 yeni stadyumdan şu ana kadar sadece 6 tanesi planlanan tarih olan 31 Aralık gününe kadar tamamlanmış oldu. Birçok altyapı ve ulaşım projeleri ise yapımımı başlamadan iptal edildi. FIFA yetkilileri ve Dünya Kupası organizatörleri hala ulaşım sorununu nasıl çözeceklerini bulamıyorlar. Bilindiği gibi Brezilya ,Güney Amerika ülkelerinin tamamını desteğini alarak 2003 yılında Dünya Kupası için aday olmuştu.
 
FIFA Başkanı Sepp Blatter konuşmasının devamında geçen yaz Brezilya'da Dünya Kupasına yapılan aşırı masraflar yüzünden sokağa dökülen halkada değindi. Blatter Dünya Kupası sırasında böyle bir protesto olsa bile bunun futbolu etkilemeyeceğini düşündüğünü belirtti. Blatter "Brezilya halkı futbolu çok seven bir halk.Onların futbola zarar vermek isteyeceklerini sanmıyorum. Onlar için futbol din gibidir" sözleri ile protestoların Dünya Kupasında futbolu etkileyecek düzeyde olmayacağını iddia etti.

DHA