Britanya'da Bale krizi

Sakatlığını gerekçe göstererek Büyük Britanya'nın olimpiyat takımına katılmayan Gareth Bale'ın, takımı Tottenham ile hazırlık maçında forma giymesi tepkiye karşılandı.

Britanyada Bale krizi
25 Temmuz 2012 Çarşamba 13:36 tarihinde eklendi, 1.049 kez okundu.

 

Sakatlığını gerekçe göstererek Büyük Britanya'nın olimpiyat takımına katılmayan Gareth Bale'ın, takımı Tottenham ile hazırlık maçında forma giymesi tepkiye karşılandı.
 
Sakatlığını gerekçe göstererek Büyük Britanya'nın olimpiyat takımına katılmayan Gareth Bale'ın, Los Angeles Galaxy ile oynadığı hazırlık maçında forma giymesi tepkiyle karşılandı. Menajer Andre Villas-Boas, maç sonrası Büyük Britanya takımı seçilerken, Bale'ın sakat olduğunu savundu.
 
Gareth Bale, bel ve kalça sakatlığını gerekçe göstererek, Büyük Britanya'nın olimpiyat oyunları için oluşturduğu futbol takımına katılmamıştı. Bu yüzden 23 yaşındaki Tottenhamlı oyuncunun, Los Angeles Galaxy ile oynanan hazırlık maçında sahaya çıkması, İngilizler tarafından önce şaşkınlık, ardından öfkeyle karşılandı. Zira birçoğu Galli oyuncunun, Büyük Britanya forması giymemek için, sakatlık bahanesinin ardına sığındığını düşünüyordu.
 
Ancak menajer Andre Villas-Boas, Los Angeles Galaxy karşısında takımının tek golünü atan Bale'a maç sonrası sahip çıktı. Olimpik milli takımın seçildiği günlerde, Bale'ın gerçekten sakat olduğunu ifade eden Villas-Boas, genç oyuncunun hala sakatlığın etkilerinden tam olarak kurtulamadığını da iddia etti. Bale'a, Los Angeles Galaxy karşısında 65 dakika forma şansı veren Villas-Boas, "Gareth çok genç ve fiziksel olarak çok güçlü bir futbolcu. Hafta içinde durumu hızla düzeldi. Bunun üzerine kendisine Los Angeles Galaxy karşısında forma şansı verdim. Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldı. Bu yüzden Gareth'a mümkün olduğunca sahada tutmak ve futbola alıştırmak istiyorum" diye konuştu.
 
Şampiyonlar Ligi'nde, önceki sezon Tottenham formasıyla sergilediği performans, Gareth Bale'ı, Avrupa'nın en aranılan oyuncularından biri haline getirmişti.
 
(NTVSPOR)