Brüksel’de 1 Mayıs şenlik havasında geçti

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 1 Mayıs kutlamaları şenlik havasında geçti. Farklı ülkelerin stant açtığı tarihi meydanda kutlamalar akşam saatlerine kadar devam edecek.

Brükselde 1 Mayıs şenlik havasında geçti
01 Mayıs 2013 Çarşamba 20:30 tarihinde eklendi.

 

 
Türkiye’de başta İstanbul’da her yıl gerginliklere neden olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Avrupa Birliği'ne ev sahipliği yapan Belçika’da festival ve şenlik havasında kutlanıyor. Bu yıl da başkentin ünlü meydanlarından Rouppe Meydanı'nda kutlanan 1 Mayıs kutlamalarına yoğun katılım oldu.

Havanın da güneşli olmasını fırsat bilen çok sayıda vatandaş ailece kutlamalara iştirak etti. Birçok ülke stant açarak kendi kültürlerine ait takı ve hediyelik eşya standının yanında yöresel yiyecek ve içecek ikramların da olduğu meydanda çocuklar için eğlenebilecekleri oyun alanları da ihmal edilmedi.
 
Belçika’nın ilk Türk asıllı belediye başkanı olan Brüksel’in Sint Josse ten Noode Belediye Başkanı Emir Kır da 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı alanı ziyaret eden siyasiler arasında yerini aldı. Sosyalist Partili Kır, bu yılda 1 Mayıs’ın başka bir manasının olduğunu kaydederek, "Avrupa’da ve Belçika’daki kriz devam edecek. Bugün işçilerin bayramı. AB’nin öngördüğü politikaları biz burada reddediyoruz, onları eleştiriyoruz. Bütçeleri kısıtlamak, memurların işine son verilmesi kabul edilmez. İstihdama gidilmesi lazım." şeklinde konuştu.
 
İstanbul’da meydana gelen olaylarla ilgili olarak ise Emir Kır, çok teferruatlı takip etmediğini söylemekle birlikte "Şunu anlayamıyorum: İşçi bayramında çalışanlara sıkıntı yaratılması doğru değil. İşçilerin böyle bir günde sıkıntı yaşamalarına üzülüyorum. Bugün mutlaka bayram havasında geçmesi lazım. Türkiye’nin bu konudaki imajı umarım bir an önce değişir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Brüksel’deki 1 Mayıs kutlamalarında İran’daki işçilere özgürlük isteyen bir grubun da eylem yapması dikkat çekti.

CİHAN