"BTK'da para sıkıntısı yok"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolu inşaatının durma sebebinin arazideki eğim ve iş hacminin değişmesi olduğunu açıkladı.

BTKda para sıkıntısı yok
22 Nisan 2013 Pazartesi 19:16 tarihinde eklendi.

 

Müsteşar Soluk, bakanlıklarının yatırımlarını ve bölgede uygulamayı düşündükleri projelerin istişaresini yapmak için geldiği Kars’ta Vali Eyüp Tepe’yi ziyaretinde basında yer alan ‘BTK’da çalışmalar durdu’ haberlerine açıklama getirdi.

BTK’da iki talihsizliğin yaşandığına değinen Soluk, bunlardan birinin Gürcistan tarafında proje revizyonuna gidilerek yaşandığını ve bir diğer talihsizliğin de Türkiye’de arazideki zemin sıkıntısı ve eğim nedeniyle işin hacminin değişmesiyle yaşandığını söyledi.
 
Müsteşar Soluk, tek güzergâh olarak ihale edilmiş olan ve Pekin’i Londra’ya bağlayacak güzergahın çift hatta çıkarılması kararının alındığını zaman dilimini hatırlatarak, “Dolayısı ile bir ikmal ihalesine gitmek gerekiyordu. Biz bu ikmal ihalesine de gittik ve 2010 Mart ayında bu ihalenin bitmesine rağmen Türkiye İstatistik Kurumu (TİK)’e yapılan şikayetler uzun bir süreç doğurdu. Sözleşmesi yapıldı ve şu anda çalışmalar başlamak üzeredir.” dedi.
 
BTK’DA PARA SIKINTISI YOK
 
Kars ve bölgede BTK’nın genelde para sıkıntısı nedeniyle inşaatının durduğunun ifade edildiğine değinen Soluk, “Para sıkıntısı nedeniyle duran herhangi bir inşaatımız yoktur. Bizde yatırım için krizin olduğu 2009 dönemi dahil inadına yatırımlarımız büyüyerek gitmiştir.” şeklinde konuştu.

CİHAN