BTK'dan sansür savunması!

22 Ağustos'ta internet kararacak iddialarına birinci ağızdan yalanlama geldi.

BTKdan sansür savunması!
10 Mayıs 2011 Salı 18:43 tarihinde eklendi, 2.435 kez okundu.

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Tayfun Acarer, 22 Ağustos'ta internete büyük sansür geliyor iddalarına Banu Güven'in sunduğu programda yanıt verdi.
 
BTK Başkanı Acarer, Türkiye'deki internet bağlantısının Çin ve benzeri ülkelerdeki gibi kısıtlanacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
 
22 Ağustos'ta yürürlüğe girecek sistemi ise şöyle anlattı: "Şu anda yaklaşık 9.5 milyon civarında internet abonesi var. Bunlar şu anda mevcut ya da standart profildeler. 22 Ağustos’tan itibaren şu andakine ilave güvenli internet profili diye bir profil getiriliyor. Abonelerin tümü güvenli internet profilinin içine alınıyor diye bir şey yok."
 
İnternet bağlantısı sağlayan şirketlere iki seçenek sunmaları için zorunluluk getirdiklerini vurgulayan Acarer sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Olayın ikiye ayrılmasında yarar görüyorum. Bir mevcut, 2 güvenli internet profili. Mecut profilde olan aboneler istediği takdirde güvenli internet profiline geçebilecek, bu tamamen abonenin isteğine bağlı. 
Şu andakine ilave bir alternatif getiriliyor. İsterseniz şu andakini kullanabilirsiniz, isterseniz güvenli profile geçebilirsiniz. Dörde ayrılma, 4’ünden birini seçme diye bir şey yok. Uygulama hiç olmasaydı mevcut durum devam edecekti. 22 Ağustos’tan sonra güvenlik profiline geçmek istemiyorsa şu andakine aynen devam edecek. Bu tamamen abonenin isteğine bağlı. Abone kendi isterse geçecek."
 
İnternet bağlantısı seçeneğini abonenin kendisinin belirleyeceğini dile getiren Acarer, değişiklik yapılmak istendiğinde nasıl bir yol izleneceğini ise şöyle açıkladı: "Güvenlik profiline geçtiniz, size verilen şifreyle şu anki mevcut konumunuza geçebilirsiniz.  Geçişler abonelere ücretsiz temin edilecek. Kamuda görev verilmeden istenilmesi mümkün mü? Bunu takip edilecek sistem hiçbir kurumda yok. BTK nasıl takip etsin ki?"

NTV