BTK’nın yeni ihbar numarası: 0 312 294 94 94

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilgi ve İhbar Merkezi’nin telefon numarası değişti. Yeni ihbar numarası 0 312 294 94 94 olarak açıklandı.

BTKnın yeni ihbar numarası: 0 312 294 94 94
09 Temmuz 2013 Salı 14:56 tarihinde eklendi, 1.375 kez okundu.

Başta cep telefonu olmak üzere elektronik kimlik bilgisine haiz cihazı çalınan veya kaybolan vatandaşlara hizmet sunmak amacıyla kurulan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Bilgi ve İhbar Merkezi’nin telefon numarası değişti. Yeni ihbar numarası 0 312 294 94 94 olarak açıklandı.

BTK, yazılı bir açıklama yaparak, ihbar numarasını 0 312 294 94 94 olarak değiştirdiğini duyurdu. Çağrı merkezi şeklinde çalışan irtibat numarasına 7 gün 24 saat ulaşmak mümkün. Özellikle cep telefonu çalınan vatandaşların sadece abonesi oldukları GSM operatörünü arayarak hatlarını kapattıklarına dikkat çekilen açıklamada, ancak bunun yeterli olmadığı belirtildi ve şu uyarılarda bulunuldu:

"Çünkü böyle bir durumda cep telefonunu çalan veya bulan kişi başka bir sim kart takarak telefonu kullanabilir. Bu telefonların suç ilişkilerinde kullanılması halinde telefonun asıl sahibi olan kişiler de şüpheli durumuna düşerek mağdur olabiliyor. Ayrıca, bulunan telefonların sahiplerine iade edilebilmesi için de emniyet birimlerince Bilgi İhbar Merkezine yapılan ihbar kayıtlarında bildirilen kimlik bilgileri esas alınıyor. Bu nedenle cep telefonu hattıyla birlikte mutlaka telefon cihazının da Bilgi ve İhbar Merkezi aranarak kullanıma kapattırılması gerekiyor."

Açıklamada, BTK Çağrı Merkezi'nin aşağıdaki durumlarda derhal aranması istendi:

* Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazı çalınan, yağmalanan, kaybolan veya rızası dışında elnden çıkan kişilerin, cihazın elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesi için öncelikle BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne başvurmaları gerekiyor.

* Bilgi ve İhbar Merkezi’ne kayıp ve çalıntı ihbarlarının dışında, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefon cihazlarının kayıt işlemleri ile telefon cihazlarının kapanması veya kapanacağına ilişkin yasal uyarı gönderilmesi gibi konularda bilgi almak için de başvuru yapılabiliyor.


CİHAN