BTÜ’lü öğrencilerinden Avrupa çıkartması

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) çeşitli bölümlerinde öğrenim gören yedi öğrenci Belçika’da düzenlenen ‘Raise Youth Voice’ (Sesini Duyur) etkinliğine katıldı

BTÜlü öğrencilerinden Avrupa çıkartması
09 Nisan 2014 Çarşamba 16:29 tarihinde eklendi.

Belçika’nın Namur ve Brüksel şehirlerinde düzenlenen ‘Raise Youth Voice’ etkinliğine katılan BTÜ Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Avrupa Birliği Parlamentosu’nda eğitimdeki pratik eksikliği konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Çeşitli ülkelerden üniversite öğrencilerinin katıldığı ve gençlerin ülkelerindeki sorunları Avrupa Birliği Parlamentosu’nda özgürce dile getirdiği etkinlik Avrupa Birliği’nin yetkili organlarının harekete geçirilmesini amaçlıyor. BTÜ’lü öğrenciler Avrupa Birliği Parlamento Başkanı Martin Schulz’la da görüştü.

Ülkelerinde ki sorunları on ana başlık altında belirleyip Avrupa Birliği Parlamentosu sunan BTÜ’lü öğrenciler özellikle ‘Eğitimde Uygulama Eksikliği’ konusunda görüşlerini dile getirdi.

BTÜ’lü öğrenciler, özellikle Türkiye’de ki üniversitelerin araştırma ve geliştirme laboratuvarları kurabilmeleri için Avrupa Birliği fonlarından daha fazla pay ayrılması gerektiğini dile getirdi.


CİHAN