Bu adamlar ne yapıyor?

Keyifli bir Boğaz gezisi yapmak isteyen vatandaşlar, Emirgân’da valeler yüzünden çileden çıkıyor. Yolları kesip arabaları park eden, Çınaraltı’ndaki kafelerin valeleri trafiği altüst ediyor

Bu adamlar ne yapıyor?
10 Kasım 2011 Perşembe 08:17 tarihinde eklendi.

 

İstanbul’da Kurban Bayramı’nı fırsat bilen vatandaşlar güzel havada Boğaz’ın yolunu tuttu. Ancak, bayramın son gününde birçok vatandaş Emirgân Çınaraltı’ndan geçmek için dakikalarca sürecek trafik çilesinden habersizdi. Trafik çilesinin nedeni ise kaza değildi. Nedeni, Çınaraltı’nda bulunan kafelerin valeleriydi. Yolları kesip arabaları park eden valeler, trafikte sıkışan insanların şikâyetlerine aldırmadan işlerine devam etti. Valeler yolu kesti, belediye otobüslerini durdurdu, çay bahçelerinde oturan müşterilerinin arabalarını getirip yol üstünde bıraktı, para aldı; gelen müşterilerin arabalarını alıp semtin içine, otobüs durağının önüne, Boğaz yolunun zaten dar olan yanlarına götürdü.
 
Bütün bunlar olurken araç kuyruğunun bir ucu İstinye bayırına, diğer ucu da Baltalimanı’na dayandı. Ama kimin umurunda! Her hafta sonu aynı manzara, her güzel günde aynı manzara... Küstah, anlaşılmaz bir kendine güven, polisin onlara dokunamayacağı gibi bir gösteri... Bu arada sinir krizi geçirenler, otobüs bekleyenler, vatandaşların hukukunun hiçe sayılması... Trafik polisi tabii ki ortada yok.
 
3 dakikada alınan Baltalimanı-Emirgân, Emirgân-İstinye yolu vale terörü yüzünden en az yarım saat sürüyor. Çileden çıkan bazı vatandaşlar ise trafiğin tamamen durduğu noktada Boğaz turundan vazgeçip hemen ters yöne giriyor. Bu da zaten durma noktasında olan yolun tamamen kapanmasına yol açıyor. Ben de trafikte arabadan indikten sonra 10 dakikada yürümek zorunda kalarak Baltalimanı’ndan Çınaraltı’na geldim. İndiğim araba ise yaklaşık olarak 45 dakika sonra aynı yere, yani Çınaraltı’na gelebilmişti.
 
BELEDİYE   OTOBÜSÜ DE  GEÇEMEDİ
 
3 dakikada alınan Baltalimanı-Emirgân, Emirgân-İstinye yolu vale terörü yüzünden en az yarım saat sürdü. Belediye otobüsleri de yolda kaldı. Araç kuyruğunun bir ucu İstinye bayırına, diğer ucu da Baltalimanı’na dayandı.

Milliyet