Bu akşam dünyada bir ilk yaşanacak

Tüm dünya, Maya takvimine göre yeryüzünün 21 Aralık'ta yok olacağı ile ilgili iddialar nedeniyle diken üstündeyken devasa bir asteroit, bugün Dünya'nın yakınından geçecek.

Bu akşam dünyada bir ilk yaşanacak
15 Şubat 2013 Cuma 17:18 tarihinde eklendi, 2.028 kez okundu.

"2012 DA14” isimli gök cismi Dünya'nın yaklaşık 28 bin kilometre yakınından geçecek.

 
Olimpik bir yüzme havuzu büyüklüğünde olan astroidin, bugüne kadar Dünya'ya en yakın geçen gök cismi olacağı tahmin ediliyor. Dünya yüzeyine, yörüngede bulunan bazı uydulardan bile daha fazla yaklaşacak olan cismin risk oluşturmadığı ifade ediliyor. 
 
TÜRKİYE SAATİNE GÖRE 21:24
 
Astroidin Dünya'ya en çok yaklaşacağı vakit ise TSİ 21.24 olacak.
 
012 DA14 adı verilen göktaşının Dünya'ya bir zarar verme olasılığının çok düşük olduğunu belirten gökbilimciler, ancak haberleşme ve diğer uyduların bu geçişten zarar görebileceği uyarısı yaptı.
 
EŞSİZ BİR FIRSAT
 
İngiltere'de Nottingham Trent Üniversitesi'nden Dr. Dan Brown "Telekomünikasyon uyduları tehlike altında olabilir. 20 bin ile 30 bin kilometre hızla (saniyede 8 km) geçen göktaşının Dünya'nın 35 bin km yukarısında bulunan uydulara zarar verebilir. Bu uydular bize hava durumu bilgileri ve iletişim imkanı sağlıyor" dedi.
 
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yaptığı gözlemlere göre gök cisminin izleyeceği yol kesin olarak biliniyor. Bu sebeple, astroidin Dünya'ya çarpma ihtimalinin olmadığı belirtiliyor. Bununla birlikte araştırmacılar dünya yakınından geçen bu gök cismini incelemek için eşsiz bir fırsata sahip olacak.

CİHAN