Bu Aslan bir alem

Galatasaray’da gün geçmiyor ki ‘hayret’ edilecek bir olay yaşanmasın.

Bu Aslan bir alem
11 Mart 2011 Cuma 12:20 tarihinde eklendi.

 

G.Saray yönetimi, Divan’ın hazırladığı “Transferde eğlence yaşamına meyilli isimler, kulübün itibarını zedeler hale geldi” görüşünü ‘Yönetsel Faaliyet Raporu’na koydu. Sonra bunu tepkiler nedeniyle geç de olsa çıkardı!
 
Şimdiye kadar tüzüğünün yanı sıra, gelenekleriyle yönetilen Sarı-Kırmızılı kulübün Divan Kurulu, önceki gün gerçekleştirilen aylık olağan toplantısında yaptığı açıklama ile bütün üyelerinin ağzını açık bıraktı. Divan, muhalefetle yönetimin çekişmesi içinde noktalandı. Kurulun üyelerine sunduğu raporda önemli bir gelişme ortaya çıktı. ‘Yönetsel Faaliyet Raporu’ içinde 2010 Yılı Divan Kurulu Raporu da yer aldı. Bu raporun ‘futbol ile ilgili bölümünün 6. maddesinde’ şu ifadelere yer verildi: “Bu suretle maalesef menajerleri zengin etmek dışında başarı sağlanamamıştır. Ayrıca transfer edilen futbolcuların geçmiş sosyal yaşantıları ciddi olarak incelenmediği için eğlence yaşamına meyilli bu tip oyuncular kulübün itibarını da zedeler hale gelmişlerdir.”
 
RAPORDAN HEMEN ÇIKARTILDI
Bunun okunmasından sonra Başkan Adnan Polat, “Görevi olmadığı halde raporu okuyan divan başkanına teşekkür ederiz” diye tepki verdi. Bu gelişmeden sonra yönetim, ‘Yönetsel Faaliyet Raporu’nun 40. sayfasında yer alan Divan Kurulu’nun bu konudaki raporunu telaşa kapılarak önceki akşam çıkardı. Şimdi raporun 40. sayfasında başka bir madde yer alıyor. Divan raporu da ayrı bir bölüme alındı.
 
GÖKŞEN: YETER ARTIK İSTİFA
Eski yöneticilerden Fatih Gökşen, “Kitapçığın 40 ve 41. sayfalarında; aldığımız alemci ve gece hayatına düşkün futbolcular nedeniyle paramız boşa gitti ifadesi yer alıyor. Böyle bir açıklamayı amatör kümelerde, mahalli takımların idarecileri bile hazırlamaz. Skandalları, skandallar izliyor. Biz ağzımız açık takip ediyoruz. Bunları getiren sensin. Sadece bu ifade bile başkanlığı bırakman için yeter ve artar bile” diye konuştu.
 
TULUN: BÖYLESİ YAŞANMADI
Bu konuda eski yöneticilerden Bülent Tulun ise “Galatasaray Kulübü’nün tarihinde bugüne kadar hiç görülmemiş bir belge var. Yönetim ‘özel yaşantısına dikkat etmeyen oyuncular var’ diye yazdı” ifadesini kullandı.
 
‘TÜZÜK GEREĞİ YER ALDI’
Yönetim ise bu konuda resmi açıklama yapmaktan kaçınırken, tüzük gereği raporun Yönetsel Faaliyet Raporu içinde yer aldığını bildirdi.

Habertürk