Bu balıklar farklı!

ANTALYA Akvaryum ziyaretçileri, koi balıklarını biberon yardımıyla beslemenin keyfini yaşıyor.

Bu balıklar farklı!
24 Haziran 2016 Cuma 10:24 tarihinde eklendi, 1.056 kez okundu.
Antalya Akvaryum yönetimi tarafından alınan karar ile balıklar ile ziyaretçiler arasındaki interaktif bağlantıyı güçlendirecek projeler hayata geçiriliyor. 
 
Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, her gün saat 14.00'te koi balıklarını biberonla besleme etkinliğinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ziyaretçilerin çoğunun giriş saatlerini beslenme saatine göre ayarladığını kaydeden Kumkumoğlu şöyle dedi:
 
"Bakıcılarımız özel olarak hazırladıkları sıvı balık mamalarını biberonlara koyuyor. Koi balık havuzu önünde olan turistler, biberonlarla balıkları besleme ayrıcalığını yaşıyor. Biberonu emen balıklar, dakikalar içinde yemi bitiriyor. Balıkları besleyecek kişinin yaşı çok önemli değil. Biberonu tutabilecek çocuklardan yetişkinlere kadar herkes beslenme etkinliğinde yer alabilir. Akvaryuma gelip yüzlerce farklı deniz canlısını gören misafirlerimize farklı bir deneyim yaşatmak istedik. Koi balıkları insanlara yakın, sakin deniz canlıları." 
 
Akvaryum ailesine, insanlar gibi yorulduğunda yan yatan, dinlendikten sonra tekrar yüzmeye başlayan uyuyan balık ve 6 uzun kuyruklu vatoz katıldı. Ana akvaryumda yerini alan iki tür, meraklıları tarafından ilgiyle inceleniyor.