"Bu bir intikam operasyonudur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu operasyonun rüşvet ve yolsuzlukları ortaya çıkaran polislere yönelik bir intikam operasyonu olduğunu biliyorum. Bazı yargıçların belli mahkemelere getirildiğini de çok iyi biliyoruz." dedi.

Bu bir intikam operasyonudur
25 Temmuz 2014 Cuma 16:31 tarihinde eklendi.

Kılıçdaroğlu, Amasya’nın Merzifon ilçesini ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesi’nde işverenlerle toplantı yapan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarını sorularını cevapladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden 25'inin savcılık sorgusuna alınmasını ve daha sonra 8 polisin tutuklanmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Rıza Zarrab’ı serbest bırakan hakim eğer belli bir yerde pozisyonunu koruyor ve belli kişilerin tutuklanmasına karar veriyorsa o hakimim kendi vicdanı ile o kararı verdiğine ben inanmıyorum. Yargıç önce kendi vicdanı ile karar verecek ve siyasi otoritenin talimatlarını dinlemeyecek. Savcılık rolünü Erdoğan’ın üstlendiğini biliyoruz burada. Ergenekon ve Balyoz’da da savcılık rolünü üstlenmişti. O nedenle davaların siyasal bir süreç içerisine sokulması bizi rahatsız ediyor." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı, "Bu ülkede Erdoğan ‘Ben yolsuzluk yapmadım’ diyorsa yargıya gidip aklanmak zorundadır. Ama aklanmaktan vazgeçip, ya da korkup, ya da aklanma sürecini atlatıp baskı kurup yolsuzlukları ortaya çıkaranların üzerine gidiyorsa bu sağlıklı bir demokrasinin olmadığını bize gösterir. İşin özeti budur." şeklinde konuştu. 


CİHAN