Bu buluş açlığı bitirecek !

Kök hücre yoluyla elde edilmiş sığır etinden yapılmış ilk hamburgerin bu sonbaharda hazır olacağı bildirildi.

Bu buluş açlığı bitirecek !
20 Şubat 2012 Pazartesi 11:13 tarihinde eklendi, 1.830 kez okundu.

Hollanda'daki laboratuvarlarda halen deney aşamasında olan bu gelişmenin, dünyada hayvancılık ve beslenmede çığır açabileceği ve çevreye yararlı olabileceği belirtildi.
    
Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi fizyoloji bölümü başkanı doktor Mark Post, Amerikan bilim geliştirme vakfının hafta sonunda yıllık konferansının düzenlendiği Vancouver kentinde yaptığı açıklamada, hamburgerin ekim ayında hazır olmasını beklediklerini söyledi.
    
Mark Post, bu ilk "deneysel" hamburgerin maliyetinin 250 bin avro olduğunu, ikincisinin maliyetinin ise 200 bin avro olmasının planlandığını belirtti.
     
Projenin maliyetinin, kimliğinin gizli kalmasını isteyen zengin bir bağışçı tarafından karşılandığını söyleyen Post, bu kişinin "etleri için kesilen çiftlik hayvanlarının sayısının düşürülmesi ve böylece hayvancılıktan kaynaklanan sera etkisi yaratan gazların salımının azaltılmasını" istediğini açıkladı.
    
Mark Post, talebi karşılamak için 2050'ye kadar et üretiminin iki katına çıkmasının beklendiğini ve tarım arazilerinin yüzde 70'inin seferber edilmiş olduğunu söyledi.
    
Hayvancılık, metan gazı salımı yoluyla küresel ısınmaya yol açan etkenler arasında yer alıyor.
    
Projeyi altı yıl önce başlatan doktor Post, üretilen dokuların, orijinalleriyle tamamen aynı yapıda olduğunu söyledi.