Bu cenazede herkes maske taktı

OSMANİYE'de kuduz olan 34 yaşındaki Veli Aydın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bu cenazede herkes maske taktı
28 Eylül 2016 Çarşamba 18:02 tarihinde eklendi.
OSMANİYE'de kuduz olan 34 yaşındaki Veli Aydın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
Bekar olan Veli Aydın, 2 ay önce Kurban Bayramı için Karaman'dan satın aldığı koyunları yaşadığı Osmaniye'ye getirdi. Yaklaşık 20 gün sonra baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik şikayeti görülen Aydın hastaneye gitti, ancak ağrı kesici yapılıp evine gönderildi. Veli Aydın, şikayetleri artınca 17 Eylül'de Adana'daki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Acil Servis'te hastayı muayene eden doktor, kuduzdan şüphelendi. Veli Aydın, Karaman'da alnından yarasaya benzeyen yırtıcı bir hayvanın ısırdığını söyleyince karantinaya alındı. Aydın, hemen özel donanımla ambulansla ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Enfeksiyon servisinde karantinaya alınan Veli Aydın'a, yapılan tahlil ve tetkikleri sonucu kuduz hastalığı teşhisi konuldu. Durumu ağır olan Veli Aydın, bugün hayatını kaybetti. Veli Aydın'ın cenazesi, uzman ekipler tarafından ilaçlanıp, defin için ailesine teslim edilecek.
 
BAŞHEKİM: TEDAVİ İÇİN GEÇ KALINMIŞ
 
Kuduz olan bekar Veli Aydın'ın ölümüyle ilgili Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yarasa ısırmasından şüphelenilen olayın tilki yavrusu veya gelincik hayvanıyla ilgili olduğunu söyledi. Veli Aydın'ın alnından bir hayvan tarafından ısırıldıktan sonra gittiği Karaman Devlet Hastanesi'nde ısırma olayından söz edip kuduz aşısı yaptırmadığını anlatan Taşova, "Çeşitli hastanelere giden Veli Aydın, bundan 12-13 gün önce son olarak bize geldi. Gerekli tedavi uygulandı ancak çok geç kalınmış. Yapılan incelemede kuduz saptandı. Hayvan ısırdığında aşılama yapılsaydı hastamız ölmeyecekti" dedi.
 
AİLEDEN İHMAL İDDİASI
 
Veli Aydın'ın ağabeyi Ramazan Aydın da kardeşini ısıranın ya tilki ya köpek olabileceğini söyledi. Isıran küçük bir hayvanın daha sonra kaçtığını anlatan Veli Aydın, "Kardeşim önce hayvan ısırmasını söylememiş. Daha sonra gittiğinde hastaneye anlatmış. Gittiği hastanelerde de ihmal var" diye konuştu. 
 
Balcalı Hastanesi morgunda özel kıyafetli görevliler tarafından yıkanıp ilaçlanarak kefenlenen Veli Aydın'ın cenazesi, siyah plastik bir örtüyle iyice sarılıp bantlandı. Yakınlarına teslim edilen Veli Aydın'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye götürüldü.
 
TOPRAĞA VERİLDİ
 
Kuduz nedeniyle yaşamını yitiren Veli Aydın'ın cenazesi yakınlarınca memleketi Osmaniye'ye getirildi. Yeşilyurt Mahallesi Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Veli Aydın'ın cenazesi, gözyaşları arasında Osmaniye Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Yusuf BAŞTUĞ - ADANA, (DHA)