Bu da bandrollü prezervatif

Yediğimiz, içtiğimiz, gezdiğimiz yerleri işaretlediğimiz sosyal medya sitelerine ve uygulamalara alışmıştık. Ancak seks yapılan yeri ve zamanı gösteren 'Onu nerede taktın' sosyal medya çılgınlığına yeni bir boyut getirdi.

Bu da bandrollü prezervatif
02 Mart 2012 Cuma 12:34 tarihinde eklendi, 1.411 kez okundu.

 

Seks hakkında konuşmanın tabu olduğu yılları çoktan geçtik. Hatta izlediğimiz videokliplerin, reklamların ve dizilerin büyük çoğunluğu seks ve seksle ilgili imgeler üzerine kurulu. Bu durumun getirdiği sonuçlardan biriyse korunmasız ve genç ebeveynlikler...
 
Bu konuda Tuğba Ekinci'nin 'Condom' adlı şarkısı yeterince sonuç vermemiş olacak ki Amerika'da aile planlaması konusunda çalışan Planned Parenthood of the Great Northwest (PPGNW) adlı kuruluş QR kodlu 55 bin adet prezervatif dağıttı.
 
Prezervatiflerle yapılması gereken ise seks yapan kişinin prezervatifi akıllı telefonuna okutarak WhereDidYouWearIt.com (Onu nerede taktın?) sitesinde seks yaptığı yeri ve zamanı işaretlemesi.
 
İstenmeyen gebeliklerin ve cinsel yollarla bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi konusunda prezarvatifin elzem olduğunu dile getiren PPGNW Yeni Medya Koordinatörü Nathan Engebretson, bu sayede prezervatif kullanımının 'eğlenceli bir şekilde' yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söylüyor.
 
Devlet liseleri ve üniversitelerinde dağıtılan prezervatif telefona okutulduktan sonra siteye cinsel ilişkiye dair yorumlar yapılabiliyor. Hatta "Biraz daha iyi olabilir"den "Gökkuşakları çıktı, dağlar titredi"ye giden bir skalada puan verilebiliyor.