Bu da hacker futbolcu

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, bir mobilya şirketinin elektronik posta şifresini kırarak, Mısır'dan yapılan ödemeyi baldızı Bilgi K.'nın hesabına yönlendirdiği ileri sürülen Nijeryalı futbolcu Cihimaono O., aldığı paralarla kaçmak üzereyken polis tarafından yakalandı.

Bu da hacker futbolcu
26 Ekim 2014 Pazar 09:50 tarihinde eklendi.
İnegöl'de bir amatör takımda futbol oynayan Nijeryalı 21 yaşındaki Cihimaono O. internet üzerinden Mısır ile iş bağlantıları olan mobilya ihracatçısı bir şirketin elektronik postasının şifresini kırdı. Nijeryalı futbolcu elektronik postalardaki ödeme talimatlarını baldızı 48 yaşındaki Bilgi K.'nın banka hesap numarası ile değiştirdi. Mısır'daki şirket de gelen mesaj üzerine 90 bin dolarlık ödemeyi mobilya firması yerine Nijeryalı futbolcu Cihimaono O.'nun baldızı Bilgi K.'nın hesabına yatırdı. Parayı çeken baldız, eniştesine teslim etti. 
 
İnegöl'deki firma parasının ödenmediğini fark edince, hemen Mısır'daki şirket ile temasa geçti. Mısır şirketi parayı yatırdıkları hesap numarasını İnegöl'deki mobilya firmasına bildirince dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. 
 
İKİNCİ 90 BİN DOLAR'I DA ÇEKMEYE GELİNCE
 
Bunun üzerine harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, banka hesabını takibe aldı. Polis Mısır'daki şirket 90 bin dolar daha ödeme yapınca paranın geleceği banka şubesinde beklemeye başladı. İkinci havaleyi almaya gelen Bilgi K. burada gözaltına alındı. Bilgi K. parayı eniştesi Cihimaono O.'ya götürdüğünü söyleyince polis futbolcunun evine baskın düzenledi. Hazırladığı bavullar ile parayı aldıktan sonra kaçmayı planlayan futbolcu gözaltına alındı. Polis ayrıca evde yaptığı aramada 90 bin doları bularak el koydu. 
 
Nijeryalı futbolcu ve baldızı 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye gönderildi.