Bu da parti baklavası

Mehmet Yıldırım, "Sevgi kazandırsın, barıştırsın, yapıcı olsun, gülümsetsin" diye yeni dönem milletvekillerine birer kutu baklava ikram edeceklerini belirtti.

Bu da parti baklavası
27 Haziran 2011 Pazartesi 15:42 tarihinde eklendi, 3.228 kez okundu.

 

BAKTAD Onursal Başkanı Nadir Güllüoğlu, Genel Sekreter Murat Bozanoğlu ve diğer dernek üyeleriyle bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Yıldırım, Türkiye’de ve belkide dünyada bir ilki gerçekleştirerek "pozitif eylem" kavramını dile getirdiklerini kaydederek, "Yani dünyanın en tatlı eylemini yapıyoruz" dedi.
 
Baklavanın tarihine ilişkin bilgiler veren Yıldırım, halk arasında çok sevinlen baklavanın Osmanlı sarayında da bayram, düğün ve özel kutlama sofralarında da mutlaka yer aldığını söyledi.
 
Yıldırım, Osmanlı döneminde baklava yapımının çok ciddiye alındığını, 17. yüzyıl sonlarında baklava alayı oluşturulduğunu ifade ederek, Osmanlı padişahlarının tahta geçtiklerinde saray eşrafına ve askerlere altın, rütbe ve makamdan önce ilk ikramının baklava olduğunu anlattı.
 
Baklavanın "Hazırlanışındaki emek, ustalık şeklindeki estetik ve damakta bıraktığı eşsiz tadıyla tatlı bir başlangıcın sembolü ve yeniliğin anahtarı olduğunu" ifade eden Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeni dönem milletvekillerini tebrik ederek, yeni görevlerinin Türkiye ve kendilerini hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Seçim propagandası sırasında liderlerin üsluplarının sert olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: "Kendilerine sevgi kazandırsın, barıştırsın, yapıcı olsun, gülümsetsin diye bütün milletvekillerimize birer kutu baklava ikram ediyoruz ve şöyle sesleniyoruz: Ülkemiz için birlik ve beraberliğimiz için tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Baklavacılar Derneği olarak milletvekillerimize tatlı bir giriş yapmalarını dileyerek şöyle sesleniyoruz: Artık tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.
 
Dilleriniz baklavayla tatlılaşsın. Birbirinize kem söz söylemek yerine baklava ikram edin. Baklava ile başlayan vekilliğinizi kavgadan gürültüden küfürden uzak, karşı karşıya değil yan yana gelerek devam ettirebilirsiniz. Lütfen ailenizin ve akrabalarınızın kalbini önemsediğiniz gibi, birbirinize karşı zarif olun. Mecliste kırdığınız kalbin milletin sinesi olduğunu hatırlamanızı rica ediyoruz.
Enerjinizi kavgaya ve çekişmeye değil, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine harcayın diliyoruz."
 
BAKTAD olarak dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan milletvekillerinden hoşgörü ve huzur içinde herkesi mutlu edecek çalışmalara imza atmalarını dilediklerini belirten Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasında yaptığı helalleşmeyi de önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti.
 
550 milletvekili için ayrı ayrı hazırlanan birer kutu baklavanın TBMM’ye yarın ulaştırılacağını belirten Yıldırım, bu kutuların üzerinde, "Ülkemiz için, birlik ve beraberliğimiz için tatlı yiyelim tatlı konuşalım" ibaresinin yanı sıra, Mevlana’dan "Ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım", Atatürk’ten "Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener", Hazreti Ali’den "Tatlı dili olanların dostları her gün biraz daha artar" Yusuf Nadi’den "Söylediği söz gönül bağından yeni koparılmış bir gül olmalı" sözlerinin de yer alacağını kaydetti.
 
Yıldırım, kutunun içindeki her bir dilim için ayrı hazırlanan küçük kutularda da Türk Bayrağı olduğunu söyledi.
 
Milletvekillerine gönderilecek kutuların yanı sıra üzerlerinde AK Parti, CHP, MHP ve BDP yazıları olan birer tepsi baklava ile Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Türk bayrağı figürleriyle hazırlanmış baklava tepsileri de dikkati çekti.
Basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Nadir Gülllüoğlu da, derneğin bu çalışmasını desteklediğini ifade ederek, "Diyorum ki; dünya Sultan Süleyman’a kalmamış. Tatlı yiyip tatlı konuşalım. Herkes birbirini sevsin saysın. Bu ülke hepimizin. Tatlı söyleyelim, tatlı konuşalım, tatlı düşünelim."