Bu da profesör torpili!

Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, Gıda Mühendisleri için oluşturulan e-mail grubunda Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Batu’ya yılbaşında bir kutlama mesajı gönderdi.

Bu da profesör torpili!
10 Ocak 2013 Perşembe 17:25 tarihinde eklendi, 1.046 kez okundu.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, Gıda Mühendisleri için oluşturulan e-mail grubunda Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Batu’ya yılbaşında bir kutlama mesajı gönderdi. 
 
Prof. Dr. Çopur’un yılbaşı mesajına 9 Ocak 2013 tarihinde cevap yazan Prof. Dr. Ali Batu, e-mailinde, iddiaya göre şöyle dedi:
 
"Saygıdeğer Utku Hocam merhaba,
 
Umarım iyisiniz ve her şey yolundadır. Hocam daha önce konuşmuştuk bu arkadaş sevdiğim bir dostum. Ekteki dosyanın size yardımcı olabileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Gönderilen e-mailin ekinde ise Tokat’taki Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Cemal Kaya’nın bazı hakemli yayınlarda yayınlanmış makalelerinin listesi ve açıklamaları yer aldı.
 
E-MAİLİ BÜTÜN GRUP GÖRDÜ
 
Prof. Dr. Ali Batu’nun, Prof. Dr. Ömer Utku Çopur’a yazdığı e-mail, Gıda Mühendisleri grubundaki herkes tarafından görülünce ’torpil e- maili’ tartışması başladı. Bunun üzerine Prof. Dr. Ali Batu, e- mailin bütün grup üyelerine gittiğini fark etti, bu kez grup üyelerine hitaben bir e-mail yazdı. Prof. Dr. Batu, ilk e-mailin ’sehven’ gönderildiğini belirterek şöyle dedi:
 
"Saygıdeğer Koordinasyon Kurulu Üyeleri,
 
Koordinasyon Kurulu’nun e-mail adresine tarafımdan sehven bir e-mail gönderilmiştir. Burada bir art niyet yoktur, aranmaması da gerekir. Bu konuları her birimiz çok iyi biliyoruz ki, her zaman iyi olan dosyalar kazanmaktadır. 
 
Haksızlık her nerede olursa olsun, yıllardan beri mücadelesini veren birisi olarak hiçbir kimsenin haksız olarak kayrılmasına karşıyım ve istemem de. Bu maildeki amaç; gerek duyması durumunda, metinleri kullanması bakımından, saygıdeğer üye hocamıza yardımcı olması bakımından, böyle bir mail gönderilmişti. 
 
Burada adayın bu durumdan hiçbir şekilde haberi de yoktur. Adayın bir önceki başvurusunda bendeniz yedek üye idim ve dolayısı ile sehven gönderilen metinler benim bir önceki dönemde hazırlamış olduğum raporun bir parçasıdır. 
 
Burada bu konu ile ilgili adayın hiç bir şekilde haberi yoktur. Bu sadece benim bir iyi niyetimin sonucudur. Takdir edilir ki, dosyayı jüri üyeleri değerlendirecektir. Jüri üyelerini hiç kimsenin etkileme durumu söz konusu değildir. Bu konuda takdir yüce jüri üyelerinindir. Bunun için sayın koordinasyon kurulundaki üye arkadaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Herkese en derin saygı ve selamlarımla."
 
İKİ PROFESÖR DE DOÇENTLİK JÜRİSİNDE
 
Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Batu’nun, Gıda Mühendisleri grubundan e-mail gönderdiği öne sürülen Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Utku Çopur’un, Üniversitelerarası Kurul tarafından Yrd. Doç. Dr. Cemal Kaya’nın ’doçentlik’ unvanı alması için oluşturulan 5 kişilik jüride yer aldıkları öğrenildi.
 
TEPKİ E-MAİLLERİNİ SİLDİRDİ İDDİASI
 
Prof. Dr. Ali Batu’nun, Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Utku Çopur’a yazdığı e-mailin Gıda Mühendisliği grubundaki herkese gitmesinin ardından, bazı üyeler duruma tepki gösterdi.
 
Niğde Üniversitesi’nden bir profesör, "Hayrola bu nedir? Kim kime nasıl yardımcı oluyor? Neler dönüyor? Bu liste ne amaçla kullanılıyor? Lütfen bir açıklama" diye yazdı.
 
Aksaray Üniversitesi’nde görevli bir profesör ise gönderilen e-maile "ilginç" diye yazdı.
 
İddiaya göre Prof. Dr. Batu’nun, gruptaki arkadaşlarından rica ederek, tepki maillerinin silinmesini ve grup içinde mesajlaşmayı durdurmalarını istedi. Bu isteğin ardından da e-mailler kesildi.
 
KAYA VE BATU TOKAT’TA BİRLİKTE ÇALIŞTI
 
Üniversitelerarası Kurul tarafından Yrd. Doç. Dr. Cemal Kaya’nın için oluşturulan 5 kişilik jüride yer alan Prof. Dr. Ali Batu’nun, 2004 yılında Tokat’ta Yrd. Doç. Dr. Kaya ile birlikte çalıştığı ve yakın arkadaş oldukları öne sürüldü.
 
Yrd. Doç. Dr. Cemal Kaya’nın bir önceki ’doçentlik’ jürisinden geçemediği ve Prof. Dr. Batu’nun bu jüride de yedek üye olduğu iddia edildi. Prof. Dr. Batu, bu kez Yrd. Doç. Dr. Kaya için oluşturulan ikinci jüride asil üye olarak yer aldı.
 
KONU YÖK’E BİLDİRİLDİ
 
Gıda Mühendisleri Koordinasyon Kurulu grubunda bulunan bazı üyelerin, ’torpil iddiasında’ bulundukları Prof. Dr. Ali Batu’nun e-mailini YÖK Başkanlığı’na bildirdikleri, Prof. Dr. Ali Batu’nun aynı jüride yer alan Prof. Dr. Ömer Utku Çopur’a, yakın arkadaşı Yrd. Doç. Dr. Cemal Kaya’nın ’doçentlik’ unvanı alabilmesi için olumlu rapor vermesini istediği iddia edildi.

DHA