Bu da YGS duası

Muğla'nın Milas İlçesi'nde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olan öğrencilere yönelik olarak müftülük tarafından dua programı düzenlendi

Bu da YGS duası
23 Mart 2013 Cumartesi 09:45 tarihinde eklendi.

 

Velilerin ve öğrencilerin katıldığı programda dualar YGS’ye girecek öğrencilerin başarısı için yapıldı. Bazı öğrencilerin dua programına YGS kitaplarıyla gelmesi dikkat çekti.
 
24 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na Milas’tan 4 bin 287 kişi katılacak. Sınav öncesinde Milas Müftülüğü tarafından ilçede bulunan Ulu Cami’de ikindi namazından sonra dua programı düzenlendi. 
 
Sınava girecek öğrencilerin ve velilerinin katıldığı programda dua hakkında genel bilgiler aktaran İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş, öğrencilerin sınav öncesinde, "Allah’ım neye ihtiyacım olduğunu sen bilirsin benim hakkımda hayırlısı neyse o olsun" şeklinde dua etmeleri gerektiğini söyledi.
 
Programa katılan öğrenciler Kocabaş tarafından dile getirilen duayı cep telefonlarına kayıt etmeye çalıştı. Dua programına bazı öğrencilerin YGS kitaplarıyla katılması ise dikkat çekti. Kocabaş bilgilendirmenin ardından öğrencileri, "Allah’ım okuduğumuz duaların hürmetine bizleri sınavlarda başarılı kıl. Bu imtihanlarda bizlere yardımcı ol. Öğrendiklerimizi Pazar günkü sınavda da uygulamayı nasip eyle. Pazar günü sınava girecek tüm öğrencilere zihin açıklığı ver, onların isabetli kararlar vermesini sağla. Onların dualarını boş çevirme. Gönüllerinden ne geçiyorsa onu ver" şeklinde dua ettirdi.
 
Dua programının ardından yapılan çalışma hakkında basın mensuplarına bilgi veren Kocabaş, "İlçemizde bu yıl 4 bin 287 öğrenci Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na girecek. Öğrenciler ve ailelerinden gelen talepler üzerine İlçe Müftülüğü olarak sınav öncesinde bir dua program düzenlemeye karar verdik. İnancımız gereği, insanın önce bir fiili dua yapması ve çalışma yapması lazım. 
 
Daha sonra sözlü dua ile Allah’a tevekkül edilmesi gerekiyor. Bizler bu son kısmını tamamlamaya, öğrencilerimize dini açıdan bu olaya nasıl baktığımızı anlatmaya çalıştık. Kendilerine rahat, stresten uzak bir ortamda sınava girmeleri gerektiğini söylemeye çalıştık. Ailelere de bazı tavsiyelerimiz oldu. İnşallah burada faydalı olmuşuzdur. Öğrencilerimiz daha başarılı nasıl olabilir adına bizler bildiklerimizi dini açıdan aktarmaya çalıştık. Pazar günkü sınavda öğrencilerimizin gönlünden ne geçiyorsa Allah’tan nasip etmesini diliyor ve dua ediyorum. Hayırlı uğurlu olur inşallah" dedi.

DHA