"Bu daha başlangıç"

Saldırılarla ilgili İsrail Başbakanı Netanyahu 'operasyonlar genişleyebilir' değerlendirmesini yaparken, Savunma Bakanı Barak ise "Bu başlangıç" dedi.

Bu daha başlangıç
15 Kasım 2012 Perşembe 09:15 tarihinde eklendi.

 

Ortadoğu'da gerilim artıyor... İsrail ordusu dün Hamas'a yönelik operasyon başlattı.
 
Öğle saatlerinde yapılan hava saldırısında, aracında vurulan Hamas'ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları'nın komutanı Ahmed el Cebari hayatını kaybetti.
 
İsrail ordusuna ait insansız hava araçları ve donanmaya ait hücum botlarının kullanıldığı operasyonlarda aralarında çocukların da olduğu 10 Filistinli öldü, 80'den fazla kişi de yaralandı. 
 
Operasyonlarda Hamas'a ait 20'den fazla askeri nokta hedef alındı.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada ''Gazze'deki saldırıları, gerekirse İsrail Ordusu'nun, önümüzdeki günlerde askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduğu yönünde açık bir mesaj niteliği taşıyor'' dedi.
 
Savunma Bakanı Ehud Barak ise operasyonların ''başlangıç olduğunu'' vurgulayarak, ''İsrail'in bugün düzenlediği saldırılar, Hamas'ın altyapısını vurdu'' dedi.
 
'İSRAİL CEHENNEM KAPISINI ARALADI' 
Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada ise, "İsrail bu saldırıyla cehennem kapısını araladı" denildi. İlerleyen saatlerde Hamas'tan yapılan açıklamada, Türkiye'ye bir çağrı vardı. Hamas, İsrail saldırılarının önüne geçilmesi için Türkiye'den 'diplomatik girişimlerde bulunmasını' istedi.
 
BATI ŞERİA DA GERGİN 
Gazze'nin yanısıra Batı Şeria'da da tansiyon yükseldi, İsrail işgaline karşı düzenlenen gösteride olaylar çıktı. Yahudi yerleşimcilerin kullandığı yolları kapatan Filistinli protestoculara İsrail askerlerinin müdahalesi sert oldu.
 
Aralarında barış yanlısı Filistinli din adamları ve İsrailli barış yanlılarının da olduğu göstericilerden yaralananlar oldu.

NTV