Bu defa silahla tehdit edildiler

Ankara Tabip Odası, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde dün akşam bir hasta yakınının, asistan hekim ve intörn hekime belindeki silahı göstererek tehdit ettiğini açıkladı.

Bu defa silahla tehdit edildiler
19 Nisan 2013 Cuma 13:32 tarihinde eklendi.

 

Ankara Tabip Odası, İbni Sina Hastanesi Endokrinoloji Kliniği'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, hasta yakını M.A.'nın nöbetçi asistan hekim B.E, intörn hekim Z.G.K. ve hemşire B.T’ye ağır küfür ve hakaretler edip fiziksel saldırıda bulunulduğunu açıkladı. İddiaya göre hasta yakını M.A. daha sonra belindeki silahı gösterek 'Ölmek mi istiyorsun?' diyerek ölümle hekimleri ve hemşireyi tehdit etti. Olay sonrası gözaltına alınan hasta yakını M.A'nın eşi hasta M.A.’nın ise, şiddete maruz kalan sağlıkçılara kocası hakkındaki şikayetten vazgeçmelerini istedi. 
 
İbni Sina Hastanesi’ndeki tüm asistan hekimler olayın ardından bugün iş bıraktı. Tüm polikliniklerin durduğu hastanede sabah saatlerin itibaren bahçede toplanmaya başlayan hekimler saat 12:30’da bir basın açıklaması yaptı. Hekimler, Ankara Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunacaklar.

DHA