Bu deprem dünyayı alarma geçirdi!

Kuzey Kore’de nükleer reaktörlerin bulunduğu bölgede 4,9 veya 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Uzmanlar, depremin nükleer deneme sebebiyle gerçekleştiğini belirtiyor.

Bu deprem dünyayı alarma geçirdi!
12 Şubat 2013 Salı 08:45 tarihinde eklendi, 1.451 kez okundu.

Nükleer reaktörlerin bulunduğu Kuzey Ham-Kyung bölgesine bağlı Pung-Kye köyünde orta büyüklükte bir sarsıntı oluştu. Güney Kore Savunma Bakanlığı, depremin sebebinin nükleer deneme olabileceğini duyurdu. Seul yönetimi nükleer denemeyi resmi olarak doğrulamadı. Ancak birçok uzman sarsıntının bu nedenle meydana geldiğini belirtiyor. 

 
Kuzey Kore, 2006 ile 2009 yıllarında da nükleer deneme yapmıştı. Sarsıntının ölçeğinin diğer iki denemedekinden büyük olduğuna dikkat çeken uzmanlar, yapay depremin sebebini nükleer faaliyete bağlıyor. 
 
Pyongyang yönetimi, her nükleer deneme öncesi durumu ABD ve Çin’e resmi olarak bildirmişti. Alınan bilgiye göre Kuzey Kore’nin diğer denemelerde yaptığı gibi dün bu iki ülkeye bilgi verdiği iddia edildi. 
 
Birlermiş Milletler Güvenlik Konseyi, acil toplantı çağrısında bulundu. Deprem, başta Güney Kore olmak üzere uluslararası kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Acil toplantı kararı alan Konsey'in TSİ. 16.00 sıralarında toplanması bekleniyor.

CİHAN