"Bu dinlemeler ülkenin itibarını sarsıyor"

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde partisinin seçim bürosu açılışında konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Bakanlar ve işadamlarını niye dinlersiniz ki. Bu dinlemeler ülkenin itibarını sarsıyor" dedi.

Bu dinlemeler ülkenin itibarını sarsıyor
27 Şubat 2014 Perşembe 22:46 tarihinde eklendi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışa Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, AKP Ortaca İlçe Başkanı Yavuz Kırmızı, Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, Ak Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Çetin Uslu, Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan, partililer ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Yasa dışı dinlemeleri eleştiren Soylu, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı, Bakanlar ve işadamlarını niye dinlersiniz ki. Bu dinlemeler ülkenin itibarını sarsıyor. Herkesi dinleyeceksiniz sonra bu belgeleri Türkiye'den kaçıracaksınız. Kime götürdünüz bu dinlediğiniz özel bilgileri. Bunlar yabancı bir istihbarat örgütünün elinde çıkarsa kim verecek bunun hesabını. Allah bunun hesabını soracaktır" dedi.
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Türkiye ne zaman sıçrama yapmaya kalksa yeni oyunlar oynanarak önü kesilmek isteniyor. Tarihin en önemli projelerini yapıyorduk ki, Gezi olayları başladı. Ne yaptılar. Ülkenin kalkınmasını sağlayacak projeleri hedef aldılar. Huzuru ve istikrarı hedef aldılar. 30 Martta kirli ittifaka son vermek milletimizin elinde. Bu millet 60 gramlık oy pusulası ile geleceğine sahip çıkacaktır" diye konuştu.
 
'İSTİKLAL SEÇİMİ'
 
Muhalefet partilerini de eleştiren Soylu, "76 buçuk milyon insan Ak Parti'ye oy versin veya vermesin devletin namusunu Ak Parti'ye teslim etmiştir. Devletin ve milletin namusunu birilerinin maşası olan insanlarla paylaşmaya hiçbir şekilde tahammül edemeyiz ve ettirmeyiz. Yolsuzluk lobisi şimdi yeni bir mühendislik ortaya koyuyor. Birileri de buna çanak tutuyor. Bu oyunu bozacağız. Bunun için ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Saadet Partisine, CHP'ye ve MHP'li ve diğer partili hemşerilerimize gideceğiz. Bunun bir istiklal seçimiolduğunu anlatmalıyız" dedi
 
'NEFRET GÖZLERİNİ BÜRÜMÜŞ'
 
Türkiye'de bugünlerde bir darbe girişimi yaşandığını belirten Soylu, 17 Aralık'ta gerçekleştiremedikleri hadiseyi, Türkiye'yi ele geçirmek, Türkiye'yi kuşatmak ve Türkiye'yi milli iradeden yoksun kılmak için birilerinin bugün bu tezgahı ortaya koymaya çalıştığını öne sürdü. Soylu, "Türkiye'ye, Ak Parti'ye ve Başbakan Erdoğan'a yönelik saldırıları yapanların gözlerini nefret bürümüş.

Nefret öylesine bir hale getirmiş ki onları, Başbakanı yerin yedi kat dibine soksalar hala tatmin olmayacaklar. Ak Parti'yi değil tasfiye etmek, tarihten silseler yine tatmin olmayacaklar. Bu ne hırstır, ne kindir, bu ne hıyanettir, öfkedir, bu ne garabettir.

Neden rahatsızsınız. Bu gelişmelerin gelecek nesillere hangi katkıyı ortaya koyduğunu görmemek için kötü niyetli olmak lazım. Neye hizmet ettiğini görmediğimiz anlayış Türkiye'yi kaosa götürüyor. Türkiye'de hukuka müdahale ediyorlar, maliyeye müdahale ediyorlar, yürütmeye, demokrasiye müdahale ediyorlar. Sandık bir şeyi çözmez diyorlar. Bu tezgah, bu oyun, bu kumpas Türkiye'ye yönelik bir oyundur" diye konuştu. 

DHA