"Bu düzenlemeyi bodrumda yapmadık"

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tartışılan tahliyeler için “Bu düzenlemeyi bodrum katında yapmadık, herkesin gözü önünde birlikte yaptık. Bir yanlış varsa bu hepimizindir” dedi.

Bu düzenlemeyi bodrumda yapmadık
07 Ocak 2011 Cuma 09:59 tarihinde eklendi.

 

aşbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.
 
Cemil Çiçek, CMK’nın 102. Maddesindeki düzenlemenin herkesin gözü önünde yapıldığını söyledi.
 
Çiçek, “Bu düzenlemeyi bodrum katında yapmadık, herkesin gözü önünde birlikte yaptık. Bir yanlış varsa bu hepimizindir” diye konuştu.
 
Yüksek Yargı’nın da düzenlemeye destek verdiğini ifade eden Çiçek, "Yapılan düzenlemelere Yargıtay da destek verdi. Yargıtay Başkanı dahi, işin içinde oldu" dedi.
 
Cemil Çiçek, iktidara gelir gelmez istinaf mahkemeleriyle ilgili düzenleme yapmak istediklerini ama uzun süre karşı çıkıldığını söyledi.
 
Hâkim ve savcı sayısını arttırmak gerektiğini belirten Cemil Çiçek, "Zamanında yapılmış sınavlar bile iptal edildi. Anayasa Mahkemesi, sınavların iptal edilmesini uygun buldu" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Çiçek, kamu düzenini çok büyük ölçüde dipten sarsan olaylarla ilgili dosyaların öne çekilebileceğini anlattı.
 
Çiçek, "Alelade hırsızlıkla, 10 kişiyi öldürmüş bir kişinin kamu düzenine verdiği zarar aynı şey değildir. Tutuklu dosyaları, örgütlü suçlar ile zamanaşımı dolmak üzere olan dosyaları da öne alabilirlerdi" dedi.