Bu havuzda su durmuyor!

Rize’de çöp dolgusu ile kazanılan alanda inşa edilen yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, karayolundan geçen ağır tonajlı araçların oluşturduğu titreşim yüzünden zemininde çatlaklar meydana geldiği için su tutmuyor.

Bu havuzda su durmuyor!
19 Kasım 2013 Salı 17:49 tarihinde eklendi.
Bir yıl önce yapımı tamamlanan havuzun açılabilmesi için zemin taşları sökülerek zemin iyileştirme çalışması başlatıldı.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İslampaşa Mahallesi sahilinde çöp dolgusu ile kazanılan alan üzerinde 2011 yılının Temmuz ayında “Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzuö yapımı için proje hazırladı. İhaleyi kazanan firma 1 milyon 853 bin liraya malolması planlanan projeyi tmamladı ancak havuz hizmete alınamadı. İddiaya göre karayolundan geçen ağır tonajlı araçların oluşturduğu titreşim nedeniyle temeli çöp dolgusu üzerinde kurulan ve çatlaklar oluşan havuz tabanı su tutmuyor. Doldurulan havuz, birkaç gün içerisinde suyun çatlaklardan sızması nedeniyle boşalıyor. Bu sorunun önüne geçmek için havuzun tabanındaki taşların sökülerek temelde yeniden çalışma başlatıldığı bildirildi. 
 
UYGUN TEMEL TİPİ KULLANILMADI İDDİASI
 
İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı, çöp dolgu alanı üzerine kurulan havuz inşaatında uygun temel tipinin kullanılmadığını belirterek yoldan geçen araçların etkisiyle oluşan titreşimin havuz zemininde çatlaklar oluşturduğunu belirtti. Yazıcı, konuyla ilgili şunları söyledi:“Havuzun kurulduğu alan çöp dolgu alanıydı. Dolgu alanının olduğu yerde dolguya uygun temel tipini, kum kazığı veya fore kazığı tiplerini seçmediğiniz taktirde oradaki titreşimi alamazsınız. Titreşimi almadan binayı tesis ederseniz betonda çatlakların oluşması olasıdır. O nedenle su tutmaması gayet doğal. Zeminin iyileştirilerek güçlendirilmesinden başlayarak havuzun tabanı uygun temel tipi ile yapılmalı. Bu sayede havuzun tabanındaki çökme ve titreşimleri engelleyebilirsiniz. İzolasyon ile suni tedbir alınabilir ama yapısal hatayı ortadan kaldırmamış olursunuz. Bugün olmazsa yarın yine aynı sorun ortaya çıkacaktır. Havuz su tutmayacaktır.ö
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN HAVUZ MÜJDESİ VERMİŞTİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son Rize ziyareti sırasında “öBir bayanlara bir de erkeklere olimpik yüzme havuzu yapacağız. Bütün bunlarla birlikte inanıyorum ki Rize'nin gençliği kötü alışkanlıkların sahibi olmayacak" sözleri ile yüzme havuzunu duyurmuştu.

DHA