Bu iddia Sarkozy'yi bitirir

Fransa'da yeniden cumhurbaşkanı seçilmek için yoğun bir kampanya sürdüren Nicolas Sarkozy'nin 2007 yılında Libya'nın devrik lideri Kaddafi'den 50 milyon Euro bağış aldığı iddia edildi.

Bu iddia Sarkozyyi bitirir
13 Mart 2012 Salı 12:36 tarihinde eklendi, 1.117 kez okundu.

 

Fransa'da bir internet sitesinde yayınlanan belgeye göre, Nicolas Sarkozy, seçimlerden iki yıl önce 6 Ekim 2005 yılında Libya lideri Muammer Kaddafi'den 50 milyon Euro seçim bağışı aldı. Mediapart internet sitesinin yayınladığı ve savcılığa verdiği belgeye göre, 50 milyon Euro'nun "NS'nin (Nicolas Sarkozy) seçim kampanyasında kullanılması koşuluyla" almak için Libya'da iki kişi buluştu.
 
Sarkozy'ye verildiği iddia edilen paranın Panama ve İsviçre bankalarından UMP lideri Jean-Francois Cope'nin kız kardeşine ait banka hesabına aktarıldığı iddia edildi.
 
Mediapart'ın yayınladığı belgeye göre Kaddafi ile Sarkozy arasındaki bağlantıyı silah kaçakçılığına ismi karışmış olan "ZT" Ziyad Takittin sağladı. Söz konusu kişinin Sarkozy'ye yakın birçok kişiyle ilişkisi olduğu da savunuldu.
 
'SEYFÜLİSLAM'IN SÖZCÜSÜSÜN' 
Seçim kampanyasını sürdüren Sarkozy, "Kaddafi'den 50 milyon Euro bağış aldığı" sorusunu dün televizyonda canlı yayında cevapladı. Bir gazeteci Sarkozy'ye bu iddialar hakkında ne düşündüğünü sordu. Gazeteciyi suçlayan Sarkozy, "Sizin için çok üzgünüm ama siz Kaddafi'nin oğlunun sözcüsüsünüz" dedi.
 
Kaddafi'den seçim bağışı alındığı sırada Nicolas Sarkozy, Fransa içişleri bakanlığı görevinde bulunuyordu. Fransız yasalarına göre seçim kampanyası için bir aday en fazla 7 bin 500 Euro bağış alabiliyor.
 
KADDAFİ DE AYNI İDDİAYI ORTAYA ATMIŞTI 
Libya'daki isyan sonrasında linç edilerek öldürülen Muammer Kaddafi ve şu anda Libya'da cezaevinde tutulan oğlu Seyfülislam Kaddafi de, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye para yardımında bulunduklarını, belgeleriyle bunu kanıtlayacaklarını açıklamışlardı. Muammer Kaddafi linç edilerek öldürüldü ve oğlu Seyfülislam Kaddafi cezaevinde olduğu için bu belgeleri açıklama fırsatı bulamamışlardı.

NTV