Bu illerde okullar tatil

Dün gece, Tercan ile Çayırlı ilçelerindeki okullarda eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verildiği duyurulmuştu.

Bu illerde okullar tatil
07 Ocak 2013 Pazartesi 09:01 tarihinde eklendi, 1.019 kez okundu.

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari, Erzurum, Erzincan, Muş ve Ağrı'da ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edilirken Muş'un Varto ilçesi ile Ağrı kent merkezi, Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köy, YİBO ve taşımalı merkez ilköğretim okullarında eğitime iki gün ara verildi.

 
ERZURUM'DA DA OKULLAR TATİL
 
Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde yoğun kar yağış nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
 
MUŞ VE ERZİNCAN'A DA KAR TATİLİ
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş merkeze bağlı belde ve köylerde, Erzincan kent mezkezi Tercan ile Çayırlı ilçelerinde eğitim-öğretime 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verildi. Muş'un Varto ilçesinde ise okullar Pazartesi ve Salı günü olmak üzere 2 gün tatil edildi. bir gün süre ile ara verildi. 
 
AĞRI'DA DA OKULLAR TATİL
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum, Muş ve Erzincan'dan sonra Ağrı'da da okullar tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köy, YİBO ve taşımalı merkez ilköğretim okullarında 7 ve 8 Ocak olmak üzere 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise bir gün süre ile ara verildi.
 
HAKKARİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ
 
Hakkari'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı 132 köy ile 375 mezranın yolunu ulaşıma kapattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ile köylerinde okullar bugün tatil edildi.
 
Dün akşam saatlerinde başlayan ve sisle birlikte etkili olan karın kalınlığı Hakkari şehir merkezinde 60 santimetreye ulaştı. Şehir içinde trafik durma noktasına gelirken, 132 köy ve 375 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Hakkari-Şırnak karayolunun Çığlı mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle güvenilk açısından ulaşıma izin verilmiyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadale ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Bu arada yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Yüksekova, Çukurca ilçeleri ve bağlı köylerde okullar 1 gün tatil edildi.
 
TATVAN-HİZAN KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
 
Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle Tatvan-Hizan karayoluna da akşam saatlerinde çığ düştü. Panor Tepesi bölgesinde 60 metrelik alanda meydana gelen çığ nedeniyle karayolu 4 saat boyunca trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerince yapılan çalışmayla yol yeniden trafiğe açıldı.

DHA