Bu illerde okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı kentlerde eğitime ara verildi.

Bu illerde okullar tatil
11 Şubat 2015 Çarşamba 11:19 tarihinde eklendi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı kentlerde eğitime ara verildi.
 
HAKKARİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ
 
HAKKARİ'de, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.
 
Hakkari'de dün gece geç saatlerden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtilirken, yoğun yağış nedeniyle Hakkari merkez ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi. Sabahın erken saatlerinde okullarına giden bazı öğrenciler, tatil edildiğini öğrencinince evlerine döndü.
 
YOLLAR KAPALI
 
Bu arada, kardan dolayı Hakkari'de 64 köy ve 141 mezra yolu da ulaşıma kapandı. Kardan dolayı kapalı olan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını başlatırken, Hakkari kent merkezinde ise Belediye ekipleri karla mücadele çalışması yaptı.
 
KONYA'DA 7 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ
 
KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ilçede eğitime bugün ara verildi.
 
Konya Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle Kulu, Yunak, Çeltik, Seydişehir, Derebucak, Hadim ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitimin bugün, 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.
 
 
UŞAK'TA 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL
 
UŞAK'ta, 3 ilçede eğitime bir gün ara verildi. 
 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını bildirmesi üzerine toplanan Hıfzısıhha Kurulları, Eşme, Ulubey ve Sivaslı ilçelerinde 11 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

DHA