Bu işlem de yasal değilmiş !

Bankaların ısrarla istediği kart aidatının ardından bu işlemin de yasal olmadığı iddia edildi

Bu işlem de yasal değilmiş !
26 Mart 2012 Pazartesi 10:19 tarihinde eklendi.

Bankaların vadesiz hesaplardan “hesap işletim ücreti” almasına rağmen faiz işlememesi tüketicilerin tepkisini çekiyor

 
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların tüketicinin mevduat hesaplarından hukuka aykırı bir uygulama ile “hesap işletim ücreti” aldığını ifade ederek, buna karşın bazı bankaların tüketicinin yasal hakkı olan vadesiz mevduatına faiz uygulamadığını vurguladı.
 
Yılmaz, bankaların tüketicilerin her bin TL’ye kadar vadesiz hesabına 25 TL’ye varan faiz işletmek zorunda olduğunu belirtti.
 
TÜFE Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, bankaların tüketicinin mevduat hesaplarından hukuka aykırı bir uygulama ile “hesap işletim ücreti” aldığına dikkat çekerek, buna karşın tüketicinin yasal hakkı olan “vadesiz mevduatına” ise faiz uygulamadığına dikkat çekti. Yılmaz açıklamasında 9 Aralık 2006 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Bankası’nın tebliğine atıfta bulunarak, buna göre bankalarca,mevduata uygulanacak sabit veya değişken faiz oranlarının serbestçe belirleneceğini, ancak vadesiz mevduat faiz oranının yıllık yüzde 0.25’i geçemeyeceğini vurguladı. Yılmaz şöyle dedi:
 
“Kendi alacaklarına şahin olan bankalar, tüketicinin hukukunu görmezlikten gelmektedirler. Oysa tüketicinin her bin TL vadesiz hesabına 25 TL’ye varan faiz işletmek zorundalar.”
 
bigpara.com