"Bu kadro isteyerek yanlış yapmaz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Biz insanız eksiğimiz olabilir kusurumuz olabilir. Yanlışımız olabilir ama bilesiniz ki bu kadro bilerek isteyerek eksik yanlış yapmaz. Belki bilmeden yaptıklarımız var, belki yetişemediklerimiz var." dedi.

Bu kadro isteyerek yanlış yapmaz
15 Şubat 2014 Cumartesi 18:19 tarihinde eklendi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisinin Yozgat’ın Sorgun Belediye Başkanı ve adayı Ahmet Şimşek’in seçim bürosu açılışına katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin AK Parti iktidarı döneminde güçlendiğini ifade eden Bozdağ, "Türkiye’nin büyümesinden Türkiye’nin güçlenmesinden halkımızın güçlenmesinden, halkımızın zenginleşmesinden yatırımların çoğalmasından dışarıda Türkiye’nin gücünün, nüfuzunun artmasından içeride ve dışarıda rahatsız olan bazı çevreler var. İstiyorlar ki Türkiye eski Türkiye olsun.

Başbakanlar gazete manşetleri ile tayin edilebilsin, belli sermaye çevreleri, belli gruplar, belli güç odakları bir araya gelsinler, kimin başkan olacağına, kimin bakan olacağına karar versinler. Başbakan da emredersiniz deyip onların dediğini yapsın. Nerede ne iş yapılacağını onlar desinler, hükümet de onların dediğini yapsın.” ifadelerini kullandı.

30 Mart seçimlerinin sadece bir belediye başkanlığı seçimleri olmadığını kaydeden Bozdağ, "17 Aralık Süreci bir yolsuzluktan hesap sorma süreci hiç değildir. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı dershane tartışması, adı dershane ama özü dershane tartışması hiç olmadı.

AK Parti ile yollarını ayırmak isteyenlerin bahane üretme ve 'Bakın bizim dershanelerimiz şunlar, böyle oluyor, şöyle oluyor' gayretleri ile bir noktaya getirildi ve ondan sonra başka başka ilavelerle başka noktalara giden bir süreç var. Onun için de olup biten her şeyi hepimizin iyi değerlendirip iyi görmesi gerekiyor. Çünkü notu biz göreceğiz, değerlendirmeyi biz yapacağız." diye konuştu.

Kendilerininde eksiklikleri yanlışlıkları olabileceğini fakat isteyerek eksik yada yanlış yapmayacak bir kadroya sahip olduklarını kaydeden Bozdağ, "Değerli kardeşlerim duanızı eksik etmeyin. Biz insanız eksiğimiz olabilir kusurumuz olabilir.

Yanlışımız olabilir ama, bilesiniz ki bu kadro bilerek isteyerek eksik yanlış yapmaz. Belki bilmeden yaptıklarımız var, belki yetişemediklerimiz var. Yaptıklarımız ortada. O yüzden diyorum ki değerli kardeşlerim 2014 - 30 Mart seçimlerinde de bu kadroya sahip çıkacağınıza gönülden inanıyorum. Benim hiç tereddüdüm yok." diye konuştu.

AK Partiyi başka partilerle kıyaslamamalarını isteyen Bozdağ, "Sorgun’da başka yerlerde Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına ders verelim diye kapı kapı dolaşanları da iyi biliyoruz. Biz bir şeyi daha biliyoruz. Yozgatlılar, Sorgunlular, Tayyip Erdoğan’ı ve arkadaşlarını başka partilerle başka kişilerle kıyaslanmayacak kadar daha fazla severler, daha fazla sahip çıkarlar.

Öyle inanıyoruz. Allah’ın izniyle 30 Martta bütün bu tezgahları beraber boşa çıkaracağız benim bundan hiç endişem yok. Kendi propagandalara yalanlara dolanlara itibar etmeyin. Gerçeklere, görünür olanlara, yapılanlara, yapılmış olanlara, kadroya, ekibe bakın ona göre de kararınızı elbetteki vicdan terazinizde tartacak ve daha iyi olacak şekilde kullanacaksınız." dedi.

30 Mart seçimlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimine etki edeceği için önemli olduğunu söyleyen Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı: "30 Mart niye önemli. Çünkü ana hedef Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi. Esasında 30 Mart ara hedeftir.

Belediyeler o kadar da önemli değil. Ama belediyelerde alınacak oylar 30 Mart'ta ortaya çıkacak sonuçlar Türkiye'nin yeni dönemde Cumhurbaşkanının kim olacağına da etki edecektir. Onun için hedef esasında Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Eskiden Cumhurbaşkanı'nı parlamento seçerdi, onun için hep Ankara karışırdı, hep Ankara’yı karıştırırlardı, Ankara’da kıyamet kopardı, puslu havayı seven kurtlar hep Ankara da dolaşırlardı.

Orayı karıştırır, burayı karıştırır, bir takım komplolar düzenler ortaya çıkar, allem eder, kallem eder Cumhurbaşkanı dediğinin seçmenin yolunu yöntemini bulurlardı. Yada bulmaya çalışırlardı. Ama biz o düzeni bozduk. 2007'de Şimdi Cumhurbaşkanı halk seçecek.Onun için Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Onun için Ankara'da oynadıkları oyunu Türkiye'nin dört bir yanında oynayarak bu sefer Ankara'da milletvekillerini etkilemek için yaptıkları planları Sorgun'da, Yozgat'ta, Türkiye'nin her yerinde vatandaşımızı etkilemek için onların oylarını değiştirmek için oynuyorlar.

Siz bu oyucuları, bu oyunları yazan senaristleri, bunları yönetenleri, bunların piyonlarını çok iyi biliyorsunuz. Onun için bunların hepsini Allah'ın izniyle hem 30 Martta hem de Ağustos da yapılacak seçimlerde ters köşe yapacaksınız. Onlar neye uğradıklarını bir kez daha anlamadan yollarına devam edeceklerdir. Millet 30 Mart'ta da Ağustosta da yolunu ve rotasını Allah'ın izniyle sağlıkla çizecektir." 


CİHAN