"Bu karar hoş olmadı"

Uluslararası Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Ayık, 1986'dan itibaren olimpiyat oyunlarında yer alan güreşin, izlenme oranlarının düştüğü için oyunlardan çıkartılmasına tepki gösterdi. Ahmet Ayık, "Bu karar hoş olmadı" dedi.

Bu karar hoş olmadı
13 Şubat 2013 Çarşamba 19:12 tarihinde eklendi, 1.112 kez okundu.

 

Uluslararası Güreş Federasyonu toplantısı için Brüksel'e giderken, Ankara'da ayaküstü basın mensuplarına açıklamada bulunan Ahmet Ayık, alınan karara tepki gösterdi.

Ayık, "2020 olimpiyatlarının İstanbul'da yapılması için mücadele veriyoruz. İnşallah olimpiyatları İstanbul'a alacağız. Ancak güreşsiz bir olimpiyatın da hoş olmayacağını biliyoruz. Sonuçta bu nihai karar değil, Rusya'da yapılacak görüşmeden sonra kesinleşecek. Biz de uluslararası güreş federasyonu olarak bu kararın geri çekilmesi ve güreşin olimiyatlardan çıkarılmaması için 170 ülkenin federasyonu olarak buna müsade etmeyeceğiz" dedi.
 
Grekoromende 1960 yılında Olimpiyat Şampiyonu olan eski milli güreşçilerimizden Teyfik Kış ise karara tepki gösteirken, "Gerekirse madalyalarımızla birlikte olimpiyat komitesinin önünde eylem yapar, bu karara müsade etmeyiz. Bu kararın da kabul edileceğini sanmıyorum" dedi.

DHA