Bu kez İranlı kadınlar soyundu

İsveç'te yaşayan İranlı kadın aktivistler, Tahran rejiminin kadınlara zorla "kara çarşaf" giydirmesini protesto etmek için soyundu.

Bu kez İranlı kadınlar soyundu
04 Mart 2013 Pazartesi 17:14 tarihinde eklendi, 5.521 kez okundu.

İranlı kadın aktivistler, İsveç'in başkenti Stockholm'de Ukraynalı kadın hakları örgütü FEMEN tarzı bir eyleme imza attı.

 
İran Komünist Partisi ve İran'daki Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği'nın kadın üyeleri, İran'da ve İslam dünyasında kadınlara zorla kara çarşaf giydirilmesini protesto etmek için eylem yaptı.
 
FEMEN tarzı bir eyleme imza atan İranlı kadın aktivistler, üzerlerindeki kara çarşafı attıktan sonra çıplak kaldı.
 
Eylemciler, İslam dünyasındaki kadın haklarına dikkat çekmek için 8 Mart Dünya Kadınları Günü öncesi böyle bir eylem düzenlediklerini belirtti. Kadın eylemciler, vücudlarına "Benim çıplaklığım benim gücümdür" ve "Çarşafa hayır" gibi sloganlar yazdı
 
İranlı kadın aktivistlerin eylemine, FEMEN de destek verdi.
 
İsveç'in başkenti Stockholm'de eylem yapan İranlı kadın aktivistlerin fotoğrafları ise FEMEN'in internet sayfasında yayınlandı.
 
Müslüman ülkelerindeki kadınları bu tür eylemler konusunda cesaretlendiren FEMEN grubu, son olarak Mısırlı kadın aktivist Alia El Mahdi'nin Stockholm'de Mısır Büyükelçiliği önündeki protestosuna destek vermişti.

NTV