Bu kılıkta yakalandılar!

SURİYE'nin kuzeyinde yer alan Münbiç'in IŞİD'ten temizlenmesi için Demokratik Suriye Güçleri tarafından başlatılan operasyonda 52'inci güne girilirken dün kenti terk etmeleri için 48 saat süre verilen IŞİD'liler ile şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Bu kılıkta yakalandılar!
22 Temmuz 2016 Cuma 14:29 tarihinde eklendi.
IŞİD'in Suriye ve Irak'tan 'Avrupa'ya çıkış kapısı' olarak gördüğü Münbiç'ten çıkarılması için ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava desteği ile başlatılan operasyonda 52'inci güne girildi. IŞİD'lilere sivilleri kalkan olarak kullanmaması için dün ferdi silahları ile kenti terk etmesi için 48 saat süre veren Demokratik Suriye Güçleri ile IŞİD'liler arasında kontrolün ele geçirildiği El-Hezawne mahallesinin batısında bulunan El-Benawi mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Suriye'deki Kürt siteleri ve kaynakları bir taraftan çatışmalar yaşanırken, diğer yandan kentte bulunan sivillerin kurtarılması için koridor oluşturulduğu belirtildi.
 
Halep'in en büyük ilçesi olan Münbiç ilçe merkezinde DSG ve Münbiç Askeri Meclisi büyük oranda kontrol sağlarken, bugünde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 123 sivil çatışma bölgesinden kurtarıldı. Çatışma bölgesinden kurtarılanların arasında kara çarşaf giyen 3 IŞİD'li ile yakalandı. Yakalanan 3 IŞİD'li sorgularının ardından kara çarşafları çıkartılarak gözaltına alındı.
 
Ferit ASLAN / DİYARBAKIR (DHA)