Bu konserler kaçmaz

Charles Lloyd New Quartet, Avishai Cohen 'Seven Seas', Azam Ali & Niyaz, Carmen Souza, Vijay Iyer Trio, ZAZ gibi kaçırılmayacak isimler Akbank Caz Festivali'nde caz tutkunlarıyla buluşacak.

Bu konserler kaçmaz
28 Eylül 2011 Çarşamba 11:54 tarihinde eklendi.

 

Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 21. yılında yine dopdolu.
 
Şehrin Caz Hali sloganı ile bu yıl 13 Ekim - 3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Festival’de dünyaca ünlü caz sanatçıları yer alacak. Zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch’lar ve Kampüste Caz konserlerinin yer aldığı 21. Akbank Caz Festivali’ni kaçırmayın.
 
21. Akbank Caz Festivali, Avrupa’nın önde gelen kontrbasçılarından biri olan ve 2008 yılında Fransa’nın Academie de Jazz ödüllerinde yılın müzisyeni seçilen Arild Andersen’in 13 Ekim 2011, Perşembe günü Cemal Reşit Rey’de gerçekleştireceği açılış konseriyle başlayacak. Festivali’in önce çıkan diğer isimleri arasında; Charles Lloyd New Quartet, Avishai Cohen “Seven Seas”, Arild Andersen Trio, Maffy Falay Sextet, Dusko Goykovich Quartet, The Ray Gelato Giants, Azam Ali & Niyaz, Carmen Souza, Robert Glasper Experiment, Vijay Iyer Trio ve ZAZ yer alıyor.
 
Organizasyonu Pozitif tarafından gerçekleştirilen Festival’in bu yılki mekanları arasında ise; Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat Merkezi, Babylon, Ghetto, Nardis ve The Seed bulunuyor.