Bu kursu bitiren 870 kişi Toyota’da işe başlayacak

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş arasında, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında, 870 kişilik istihdam garantili kurs programı düzenlenmesi hususunda işbirliği protokolü imzalandı.

Bu kursu bitiren 870 kişi Toyotada işe başlayacak
01 Şubat 2013 Cuma 10:34 tarihinde eklendi.

 

Protokolle kaynak makinesi operatörü mesleğinde 278, otomotiv yüzey boyama makineleri operatörü mesleğinde 158, otomotiv montaj işçiliği mesleğinde 397 ve otomotiv kalite kontrol işçiliği mesleğinde 37 olmak üzere, toplam 870 kişi, yaklaşık 3 ay süren eğitimin ardından Toyota’da işe başlayacak.
 
Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, kurstan, kuruma kayıtlı işsizlerin yararlanacağını söyledi. Sözleşme ile kursiyerlere, iş yerinde uygulamalı mesleki eğitim ve iş başı eğitim programı uygulanacağını belirten Kaypa, “İŞKUR tarafından kursiyerlere, mesleki eğitim programı süresince günde 20 TL, ayda 550 TL, işbaşı eğitim programı süresince günde 25 TL, ayda 650 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, yaklaşık 5 ay sürecek olan program süresince, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları ile genel sağlık sigortası primleri de yine İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca, İŞKUR ödemeleri yanında, Toyota tarafından da her kursiyere maddi destek sağlanacak.” diye konuştu. 
 
Ayrıca, programın sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara, kurs bitirme sertifikası verileceğini vurgulayan Kaya, “Kurs programı, firmaya nitelikli iş gücü ve sertifikalı eleman desteğinde bulunmanın yanı sıra 42 aya kadar SGK prim teşviki sağlamaktadır." diye ifade etti. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Finans ve İdari İşler Direktörü Levent Yüksel de İŞKUR’a, veridği destekten dolayı teşekkür etti.
 
İstihdam garantili meslek edinme kurslarına katılmak isteyen işsizlerin en az lise mezunu olmaları, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş’ye veya Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne başvuru yapmaları gerekiyor. 

CİHAN