Bu lise Türkiye'de ilk

SAMSUN İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Türkiye'nin ilk Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Samsun'da açılacağını söyledi.

Bu lise Türkiyede ilk
13 Aralık 2016 Salı 10:55 tarihinde eklendi, 1.688 kez okundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Türkiye'de ilk defa Samsun'da açılacak Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bilgi verdi. Tekkeköy İlçesi'nde eski Kutlukent Belediye binasının okula dönüştürüleceğini dile getiren Esen, "12 derslik ile 2 atölye ve 3 laboratuvardan oluşmak üzere Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 2017-18 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime açılması planlanıyor. Bünyesinde 38 işletme ile oluşturulan Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM) ile yapılan protokol ile açılacak olan okul ile tıbbi cihazlar sektöründe ara elaman ve kalifiye eleman ihtiyaçları giderilecek" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
 
"Öğrencilerin tıbbi cihazlar sektöründe yetişmesi için işletmelerin kapıları sonuna kadar açılacak, öğrenciler tüm gelişmeleri ve deneyimlerini mezun olana kadar burada gerçekleştirebileceklerdir. Mezun öğrencilerin istihdamı bu işletmelerce sağlanacaktır. Okul eğitim binası ve atölye binası olarak iki binadan oluşacak. Eğitim binası bodrum, zemin, 3 kattan atölye binası ise 860 metrekare tek kattan oluşacaktır."