"Bu Meclis içerisinde bir darbedir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Meclis'te milletin vekilini konuşturmamışlar, çalışmayı engellemişlerdir. Bu Meclis içerisinde bir darbedir'' dedi.

Bu Meclis içerisinde bir darbedir
12 Şubat 2012 Pazar 17:24 tarihinde eklendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Salihli ilçe kongresine katıldı. Yüzme İhtisas Spor Tesisleri'nde düzenlenen kongrede konuşan Hüseyin Tanrıverdi, kongrelerde geleceğin ve hedeflerin belirlendiğini söyledi. Tanrıverdi, hedefe ulaşmada tek yolun ise birlik ve beraberlikten geçtiğini belirtti. 
    
Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'nin güney ve doğusundaki komşularında siyasi krizler yaşandığını, demokrasi arayışlarının sürdüğünü, batısındaki ülkelerde ise ekonomik krizlerin devam ettiğini belirtti. Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'nin ise ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü, ayakları yere sağlam basan ülke olduğunu kaydetti. 
    
Sivil, demokrat ve özgürlükçü yeni Anayasa'nın yapılması için Meclis'te komisyon kurularak uzlaşı içinde çalışmaların başladığını ifade eden Hüseyin Tanrıverdi, Anayasa'nın 2012 yılı içerisinde değiştirilmesi gerektiğini, Türkiye'nin kaybedecek zamanı olmadığını vurguladı. 
     
-''CHP kürsüyü işgal ederek çalıştırmıyor''- 

Hüseyin Tanrıverdi, TBMM'de kürsü dokunulmazlığı olduğuna işaret etti. CHP'li milletvekillerinin AK Parti milletvekilleri kürsüye çıktığında, Meclis'i çalışamaz hale getirdiğini belirten Hüseyin Tanrıverdi, şunları kaydetti: 
    
''Meclis'te milletin vekilini konuşturmamışlar, çalışmayı engellemişlerdir. Bu Meclis içerisinde bir darbedir. Bu demokrasi ve özgürlükle bağdaşmayacak olaydır. Sadece Meclis kürsüsü işgali değil, kavga çıksın, arbede yaşansın diye saldırmışlardır. Küfürlü konuşmalar yapılmıştır. Bu kadarı çok fazla. Bu ayın sonu yapılacak genel kurul öncesinde birbirimize nasıl sataşırız, kavga ederiz diye antrenman alanı için başka alan seçiniz, burası milletin salonudur. Siz ancak birbirinizin kaşını gözünü patlamaktan başka bir şey bilmezsiniz.'' 
    
TBMM'yi çalıştırmamanın, demokrasi ve özgürlükle bağdaşacak bir olay olmadığını belirten Tanrıverdi, ''Orada da kınadık, burada da kınıyoruz. Meclisi susturmaya kimsenin hakkı yok, bundan önce Meclisi çalıştırmayan zihniyet darbeci zihniyetti. 12 Eylül'ü ilan ettiler, meclisin kapısına kilit vurdular, şimdi CHP kürsüyü işgal ederek çalıştırmıyor. Darbeci zihniyet ile aralarında fark var mı- Bunlar darbeden medet uman Çarkçı Kemal'in takımıdır'' diye konuştu. 
    
Hüseyin Tanrıverdi ve beraberindeki AK Parti Manisa milletvekilleri, Salihli'de bir süre önce vefat eden Erdal Saraç'ın evini ziyaret etti. 
    
Hüseyin Tanrıverdi, daha sonra Manisaspor'un Bursaspor ile oynayacağı maçı izlemek üzere Manisa'ya hareket etti.