Bu mesaja dikkat!

Kontör ve telefon çeteleri dur durak bilmiyor. Pepsi’nin “Pepsi Yaşatır Seni” kampanya sloganı ile tüketicilerin hediyeye olan zaaflarından yararlanan cep telefonu dolandırıcıları yine iş başında.

Bu mesaja dikkat!
07 Ağustos 2012 Salı 15:54 tarihinde eklendi, 1.396 kez okundu.

 

 Pepsi, “Kampanyalarımızda hediye kazanmak için herhangi bir ön koşul, dakika transferi yapılması, para havale edilmesi, TC kimlik numarasının istenmesi ve/veya kredi kartı bilgilerinin istenmesi gibi bir durum söz konusu değildir.” dedi.
 
Cep telefonunuza “ Değerli abonemiz Pepsi Yaşatır Seni Çekiliş  kampanyasından 100 Bin ve 20 Bin TL ödül ikramiyesinde hattınız 1 500 hat arasında hattınız 9’ncu çıktı. 20 Bin TL ödül ikramiyesi kazanmıştır Pepsi bilgi ve işlem için merkezi  0531 ***** olan Pepsi danışma hattını arayın." Diye bir mesaj gelirse inanmayın.  Pepsi’nin sahte sms mesajları, cep telefonu abonelerine artarak gönderilmeye devam ediliyor. Cep telefonlarına bu mesajların geldiğini kaydeden tüketiciler şikayetlerini şöyle dile getirdiler:
 
Numaramı Nereden Aldılar?
 
“Hattımı alalı daha bir hafta dolmadı. Numaramı sadece 2 kişiye verdim. Bugün telefonuma peş peşe 4 kere şu mesaj geldi. “Değerli abonemiz Pepsi Yaşatır Seni Çekiliş  kampanyasından 100 Bin ve 20 Bin TL ödül ikramiyesinde hattınız 1 500 hat arasında hattınız 9’ncu çıktı. 20 Bin TL ödül ikramiyesi kazanmıştır Pepsi bilgi ve işlem için merkezi  0531 ***** olan Pepsi danışma hattını arayın.” Numarayı internette arattığımda, numaranın yabancı bir şirket üzerinden alınmış olduğunu gördüm. Ben bir kampanya katılmadım. Numaramı hiçbir yere vermedim. Numaramı kim verdi?Eğer bu şekilde kandırılan insanlar varsa şirketiniz, sebep olduğunuz bu olayda, insanların zararlarını karşılayacak mı ?”
 
Cep Telefonuna Gelen Tuzak SMS’ler
 
“Kampanyaların ve bilgilendirmelerin mesaj yoluyla bildirilmesini fırsat bilen bazı uyanıklar kendi telefonlarından kullanıcılara mesaj göndererek tuzaklarına düşürmeye çalışıyorlar.Ben bu kampanyaya katılmadım. Kullandığım hat benden habersiz kampanyaya mı katılıyor ki,’hattınız para ödülü kazandı’ deniliyor?! Pepsi ye abone olunuyor mu ki Pepsi’den gelen mesajda değerli abonemiz deniliyor?! Mesajın geldiği numara sorgulamama göre bir kişi adına kayıtlı.Bu tarz mesajlar genelde toplu olarak gönderilmekte ve kullanıcıları tuzağına düşürerek istediklerini yapmaktadırlar.Böyle mesajlara aldanmayın.”
 
Pepsi Uyardı!
 
Gelen şikayetler üzerine Pepsi tüketicileri uyarıcı şu açıklamayı yaptı:
 
“Tüketicilerimiz zaman zaman kötü niyetli kişiler tarafından, PepsiCo Türkiye’nin İçecek markası Pepsi’nin ismini  ve kampanya sloganı “Pepsi Yaşatır Seni” ‘yi kullanılarak farklı telefon numaralarından aranmakta; kampanyada ödül kazandıkları söylenmekte ve ödüle hak kazanmak için kendilerinden kontör göndermeleri talep edilmektedir. Kampanyalarımızda hediye kazanmak için herhangi bir ön koşul, dakika transferi yapılması, para havale edilmesi, TC kimlik numarasının istenmesi ve/veya kredi kartı bilgilerinin istenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu talebe karşılık veren tüketicilerimiz kayba uğratılmaktadır. 
 
Kampanyamızdan bağımsız olarak gelişen bu dolandırıcılık olaylarının markamızla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle tüketicilerimizden Pepsi markasının konunun tamamen dışında olduğu ve benzeri durumlar karşısında savcılığa başvurmaları gerektiğini ifade ediyoruz. İlgili açıklama www.pepsi.com.tr adresindeki web sitemizde de yer alıyor.
 
Pepsi markası olarak ilk günden itibaren elimize ulaşan ihbarları ve zanlı telefon numaralarını savcılıklara takip edilmek üzere bildirmekteyiz. Pepsi Tüketici Danışma Hattımız tüketicilerimize mesai saatleri içinde hizmet vermeye devam ediyor. 
 
 Güncel kampanyalarımız ve detayları hakkında www.pepsi.com.tr adresinden ve 0800 261 70 00 Pepsi Kampanya Danışma Hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.”
 
sikayetvar.com