Bu mesaja dikkat!

Gsm firmalarının isimlerini öne çıkararak TL yüklemesi yaptıklarını kaydeden aracı firmalar cep telefonu kullanıcılarını mağdur ediyor.

Bu mesaja dikkat!
24 Ağustos 2012 Cuma 15:21 tarihinde eklendi.

 

Kontör dolandırıcılığının yerini TL yükleme dolandırıcılığı aldı. “Puanlarınız birikti süreleri geçmeden hesabınıza tanımlatmak için bizi ücretsiz arayın” mesajını aldıktan sonra heyecanlanıp bu numarayı arayan cep telefonu kullanıcılarının iddialarına göre kişilerin kredi kartı ve T.C. numarası gibi kişisel bilgileri isteniyor ve kartlarından izinleri olmadan para çekiliyor. 
 
Gsm firmalarının isimlerini öne çıkararak TL yüklemesi yaptıklarını kaydeden aracı firmalar cep telefonu kullanıcılarını mağdur ediyor. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre her şey bir kısa mesajla başlıyor. Mesajda TL yükleme hakkı kazandıkları ve yüklemek için ücretsiz aramaları gerektiği belirtiliyor. Hediye kazandığını düşünen cep telefonu kullanıcıları verilen telefonu arayarak süreci başlatıyorlar. Şikayetlere konu ise işte bu aşamada başlıyor. Verilen numarada karşısına çıkan kişi ile görüşmeye başlayan kişi hediye kazanmanın heyecanı ile karşıdan istenilen kredi kartı bilgilerini ve T.C. numaralarını, doğum tarihlerini ve bunun gibi kritik olan tüm bilgileri firma ile paylaşmış oluyor. Kredi kartı hesap özetlerindeki 90 TL civarındaki harcamayı gören tüketici işte o zaman hediye kazanmadığını mağdur olduğunu anlıyor. İşte gönderilen şikayetlerden bazıları şöyle:
 
Süreç Bir Mesaj İle Başlıyor!
 
“Cep telefonuma ‘Puanlarınız 900'e ulaşmıştır süreleri geçmeden hesabınıza tanımlatmak için ücretsiz arayınız’ diye bir mesaj geldi. Bizim halkımızda kontör kazanmışım diye seviniyor. Ücretsiz  arayabilirsiniz diyorlar ya doğru itimat edin bu numarayı aramak ücretsiz.Bende aradım X hanım çıktı karşıma bende gelen mesajı aktardım kendilerine X hanım kampanya ile ilgili açıklamaların yaptı. Ve hangi bankanın kredi kartını kullanıyorsunuz dedi. Size 900 puanı bedava olarak verecek olsa size hangi bankanın kredi kartını kullanıyorsunuz demezler. Bende kullanmıyorum dedim kampanyamız kredi kartı kullananlar için geçerli dedi. Merak ediyorum gsm operatörleri kullanıcılarına ‘Tanımadığınız numaralardan gelen Ödül kazandınız, TL yükleyin gibi sms'leri dolandırıcılık mağduru olmamak için dikkate almayınız. şeklinde uyarıcı mesaj atmak dışında bir şey yapıyor mu? Yapamıyor mu?”
 
“Kart Bilgilerimi Silsinler”
 
“Puanlarınız 100’e ulaşmıştır bizi ücretsiz arayın aktif edelim diye bir mesaj geldi . Hattıma hediye olarak 2 gün kullanabileceğim 24 tl yüklenecektir onaylıyor musunuz dediler ben de evet dedim sonra işlemi gerçekleştirmek için kredi kartını üzerinde yazan kabartmalı yazıları ve son kullanma tarihini T. C numaramı istediler. Bende kredi kartı ile yükleme yaptığımda hediye kontör geleceğini düşünerek kredi kartı bilgilerimi verdim. TC numaramı da sorunca şüphelendiğim için vermedim. Kredi kartı kullandığım bankayı aradığımda kartımdan 89 TL çekildiğini öğrendim. Kredi kartı bilgilerimin veri tabanından acilen silinmesini istiyorum.”
 
Gelen Ekstre Gerçeği Ortaya Çıkardı
 
Cep telefonuma gelen mesajda 20 puan kazandınız yazıyordu. Aradığımda telefonla kredi kartımdan para yükleyebileceğimi ve bu hizmetin ücretsiz olduğunu ve kredi kartı bilgilerimi istediler. Aradığım numara kendi gsm operatörümmüş gibi cıngıl dahil her türlü aldatmacayı gerçekleştirdi. İnandım. Hiç yapmayacağım bir şey yaparak tüm kredi kart bilgisini verdim. Ekstre baktığımda bu şirketin hesabımdan 89 TL çektiğini gördüm. Bunun üzerine hemen destek hattını aradım ve ücretimin iadesini talep ettim. Bana 10 gün içinde konuşmaları dinleyerek geri döneceklerini söylediler. Bu şirket kendi rızam olmadan ‘Kredi kartınızdan 89 TL para çekilecek onaylıyor musunuz?’ diye bir soru sormadan kredi kartımdan para çekti.”
 
sikayetvar.com