"Bu nasıl zihniyet!"

Dünyada fenomen haline gelen ve Türkiye'de de ilk olarak geçen yıl açılan 'Kaçış Oyunu'ndaki 'nazi toplama kampı' temalı senaryo büyük tepki çekti

Bu nasıl zihniyet!
06 Temmuz 2015 Pazartesi 20:35 tarihinde eklendi.
Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi, twitter hesabında oyun sonunda ‘Sabun olduk’ yazılı pankartla çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıp “Kaçış oyununda her sey bitti sıra Nazi ölüm kampına mi geldi? Bu nasil zihniyet? Nasil "sabun olduk" diye poz verilir?!” diyerek tepki gösterdi.
 
KAÇIŞ OYUNU...
 
Dünyada fenomen olan, Türkiye’de de ilki geçen yıl İstanbul’da açıldıktan sonra şu an sayısı 160’ı bulan ‘evden/odadan kaçış oyunu’nda çeşitli senaryolarla kapalı bir alandan çıkmaya çalışılıyor. İpuçlarını bularak odadan çıkmaya çalışma konsepti farklı senaryolarla uygulanıyor. Kimi zaman bir hapishaneden kimi zaman da piramitlerden kaçılıyor.
 
TOPLAMA KAMPI SENARYOSU: "SABUN OLDUK"
 
Bursa’da ‘The Great Escape Kaçış Oyunu’ adlı şirketin ‘toplama kampı’ senaryosunda, belirlenen zamanda bilmeceleri bilemeyip oyunu tamamlayamayan oyuncular 'Sabun olduk' yazılı 'esprili' bir pankartla fotoğraf çektirdi. Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf büyük tepki çekti.
 
"BU NASIL ZİHNİYET" 
 
Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi, bu fotoğrafı paylaşıp "Kaçış oyununda her sey bitti sıra Nazi ölüm kampına mi geldi? Bu nasil zihniyet? Nasil "sabun olduk" diye poz verilir?!" diyerek tepki gösterdi. Görüş almak için aradığımız şirketin telefonlarıysa cevap vermiyor.
 
 
 
Zeynep BİLGEHAN- Hürriyet