''Bu olayın avukatlarla zerre ilgisi yok''

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hakimlerin de savcıların da taranması gerekir.

Bu olayın avukatlarla zerre ilgisi yok
01 Nisan 2015 Çarşamba 13:50 tarihinde eklendi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hakimlerin de savcıların da taranması gerekir. Adliye personelinin de taranması gerekir. Karşı olduğumuz akla hemen bir şekilde avukatların gelmesi. Avukatlara yönelik bir algı operasyonuna işin dönüştürülmesi. Bu olayın avukatlar ile avukatlık ile zerre kadar ilgisi yoktur" dedi.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ile avukatların bir ilgisinin olmadığını vurgulayan Feyzioğlu, "Adalet Komisyonu Başkanları birlikte X-ray'dan geçsinler. Hep birlikte geçsinler ve dolayısıyla hiçbir kimse bu şekilde mesnetsiz yere suçlanmasın. Yarın öbür gün Allah korusun bir hakimin çocuğunu rehin alsalar kendisine bomba taşıtsalar. Bu güvenlik açığı değil mi? Hakimlerin de savcıların da taranması gerekir. Adliye personelinin de taranması gerekir. Biz de elle aramaya değil X-ray'dan alışveriş merkezine girer gibi bir taramaya hiçbir şekilde karşı değiliz. Karşı olduğumuz akla hemen bir şekilde avukatların gelmesi. Avukatlara yönelik bir algı operasyonuna işin dönüştürülmesi. Bu olayın avukatlar ile avukatlık ile zerre kadar ilgisi yoktur. Halkımızın da bunu böyle bilmesini arzu ediyorum. Başımız sağ olsun tekrar" ifadelerini kullandı. 

DHA