Bu parmak ona mı ait?

Uzun yıllardır tüm dünyada efsanesi anlatılmaya devam edilen yaratığın sonunda gerçekten var olduğu ortaya çıkarıldı mı?

Bu parmak ona mı ait?
27 Aralık 2011 Salı 11:17 tarihinde eklendi.

Yalnızca Himalayaların üzerinde bir Budist manastırındaki rahiplerin seromonilerini dinledikten sonra kar fırtınası altında görülebileceği iddia edilen Yetilerin varlığı ispat edilmeye çok yakın.

 
Söz konusu manastırın rahipleri, uzun yıllardır manastırda sergilemekte oldukları kurumuş elin onlara şans getireceğini düşünüyorlardı.
 
Aynı şekilde Londra'daki bir müzede sergilenen "Yeti parmağı" uzmanların ilgisini çekince, bu efsanevi yaratıkların üzerindeki sır perdesinin kaldırılmasına bir adım daha yaklaşıldı.
 
1950'lerde İrlanda-Amerika asıllı Peter Byrne, Budist rahiplerin manastırındaki bu "yeti elini" gördü ve rahipleri ikna ederek elin bir parmağını 100 sterlin karşılığında satın alıp, ülke dışına çıkardı.
 
Daha sonra unutulan bu parmak, Matthew Hill tarafından tekrar ortaya çıkarıldı ve yapılan tetkiklerin ardından uzmanlar parmaktan bir kesit alıp, DNA taraması uygulanmasına karar verdiler.
 
Şimdi dünyanın dört bir yanındaki "yeti uzmanları", İngiltere'de yapılacak DNA testinin sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Milliyet