Bu pozları kasten vermemiş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov, Rus liderin kamera önünde her zaman doğal olduğunu, hiçbir zaman kasten üstsüz poz vermediğini söyledi.

Bu pozları kasten vermemiş
23 Ocak 2014 Perşembe 17:09 tarihinde eklendi.
Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Peskov, Putin’in özel yaşamı ve hobbilerine değindi. Kremlin basın sözcüsü, “Eğer siz Putin’in kasten kameralar önünde üstsüz poz verdiğini düşünüyorsanız, o zaman yanılıyorsunuz. Olay şu: Putin’e sürekli özel fotoğrafçı ve kameraman eşlik ediyor. Devlet Başkanı ise sadece kendi hayatını yaşıyor, ya çalışıyor ya da tatil yapıyor. Bazen şu veya bu foto ve görüntülerin yayınlanması için kendisini ikna ediyoruz. Bunların sayısı ise yayınlanmayanlardan daha fazla.” dedi. 
 
2012 yılında Putin’in Kuzey Ural bölgesinde yaşayan beyaz turnaların neslini korumak için hazırlanan “Umut Uçuşu” projesinde özel planörle uçarak katıldığını hatırlatan Peskov, “Her şeyi Putin’in kendisi düşünüp buluyor. Daha doğrusu bu onun uğraştığı şeyler. Bu onun kalbinde yatıyor. Rusya Coğrafya Derneği çerçevesinde Putin’in muazzam projeleri var.” dedi.
 
PUTİN, PESKOV’A SİGARAYI BIRAKTIRMIŞ
 
Putin’in sürekli spor yaptığını ifade eden basın sözcüsü, Rusya lider sayesinde 7 yıldır sigara içmediğini ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Peskov, Rusya liderinin tarihi çok sevdiğini kaydederek, “Putin tarih bilimine çok tutkun, bazen tarihi olayları anlatırken utanmaktan yüzüm kızarıyor.” dedi.
 
DOĞRUYU SÖYLERİM, AMA EN DOĞRUYU SÖYLEMEM
 
Her zaman doğruyu söylemekten yana olduğunu kaydeden Peskov, “SSCB Ankara Büyükelçiliği’nde genç eleman olarak çalışırken, büyükelçi Albert Çernışev bana şöyle dedi: Başlıca prensip şudur, yeryüzünde kimse diplomatı yalan söylemeye zorlayamaz. Fakat kimse yeryüzünde diplomatı en doğruyu söylemeye de zorlayamaz.” dedi.

CİHAN