Bu rapor can yakar!

Hakem Halis Özkahya’nın kırmızı kart gösterdiği Raul Meireles ile ilgili hazırladığı raporda üç suç unsuru bulunduğu bildirildi

Bu rapor can yakar!
18 Aralık 2012 Salı 09:01 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray derbisinin 82. dakikasında ikinci sarı karttan ihraç edilen Raul Meireles’e üç ayrı eylemden dolayı ceza gelecek. Hakem Halis Özkahya’nın kırmızı kartla oyun dışına bıraktığı Portekizli yıldız, objektiflere de takılan ve parmaklarıyla yaptığı el işaretinin yanı sıra, hakeme tükürdüğü gerekçesiyle de ağır bir ceza ile karşı karşıya kalacak.
 
Özkahya’nın dün öğle saatlerinde Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’na ulaşan raporunda ihraç sonrası dört kez elinin baş ve işaret parmağını birleştirerek kendisine gösterdiğini, saha dışına yönelirken de yüzüne doğru tükürdüğü yazıldı. FIFA kokartlı hakem raporunda Meireles’in Portekizce bazı cümleler sarf ettiğini ancak bunların anlaşılmadığını da kaydetti.
 
Tedbir kondu
Hakem Özkahya’nın raporu doğrultusunda dün tedbirli olarak Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fenerbahçeli Meireles dosyasında üç suç unsuru bulunduğu bildirildi. İlk çift sarı karttan ihraç edildiği için bir maç olarak belirlenen cezası, hakemin yüzüne tükürdüğü için ağırlaştırılacak. Disiplin talimatının “Kişilik haklarına saldırı ve tehdit” başlıklı 42. maddesinin 2. fıkrasına göre işlem görecek olan Meireles’in suçu sabit görülürse, eylem hakeme karşı olduğu için alt sınır 8 olmak üzere 12 maç ceza gelebilecek. Portekizli futbolcuya yaptığı el işareti nedeniyle de talimatın “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36. maddesi hükümleri uygulanacak. Buna göre cezası 1 ila 3 maç olacak.
 
Disiplin müfettişlerinin Meireles’in eylemleriyle ilgili tüm görüntüleri yayıncı kuruluştan talep edecekleri bildirildi. Üç ayrı eylemi nedeniyle dün savunması istenen ve PFDK’nin perşembe günü yapacağı toplantıda dosyası karara bağlanacak olan Meireles’e toplamda asgari 10, en fazla ise 15 maç hak mahrumiyeti cezası öngörülecek. Meireles’e ayrıca para cezası da verilecek. PFDK, Meireles’e üç ayrı eylem sonucunda üst sınırdan yani 15 maç ceza verirse yıldız oyuncu 2. yarıda 9 maçta oynayamayacak. Portekizli yıldız Ziraat Türkiye Kupası’nda sarı-lacivertli takımın yapacağı 6 grup maçında da oynayamayacak. PFDK Fenerbahçeli oyuncunun savunmasında haklı gördüğü bölümler bulursa, yıldız futbolcunun cezası 6 maça kadar inebilecek.
 
Bu arada Halis Özkahya’nın gözlemcisinden 8.4 (iyi yönetim) aldığı öğrenildi.

Skorer